Autóipari fejlesztésekben funkcionál egyesült erővel az LG és a Microsoft

Autóipari fejlesztésekben funkcionál egyesült erővel az LG és a Microsoft

Együttműködésre lép az LG Electronics (LG) és a Microsoft. A dél-koreai és az amerikai nagyvállalat szándéknyilatkozatot írt alá az LG önvezetőautó- és infotainment-rendszereinek fejlesztésére – tudatta az LG Electronics közleményében.

A Las Vegasban az internacionális Szórakoztatóelektronikai Prezentáció (CES) alkalmából aláírt nyilatkozat értelmében az LG felgyorsítja létező digitális platformjának módosítását az autóipar részére a Microsoft Azure felhő- és mesterségesintelligencia-technológiáinak, azonfelül az LG fejlesztés alatt álló „önvezető” szoftverének segédkezésével.

Az LG a Microsoft mesterséges intelligencia kapcsán szerzett tudását adaptálja saját járművezetést támogató rendszereibe (Advanced Driver Assistance Systems, ADAS), a sofőr állapotát ellenőrző kameráiba (Driver-Status Monitoring, DSM) és többcélú frontkamerarendszereibe, tetejébe infotainment rendszereibe integráli a Microsoft virtuális asszisztensekhez készült megoldásgyorsítóját (Virtual Assistant Solution Accelerator). Az Azure Data Box szolgáltatás révén az útközben rögzített adatok önvezérelten feltölthetők a felhőbe, az ilyen formában megalakított könyvtár ugyanakkor hasznos segítség az önvezető szoftvert még okosabbá tenni.

Az LG tervei közt megjelenik, hogy a legkorszerűbb technológiai megoldások alkalmazásával új, modernizált digitális fejlesztő- és tesztelőközpontokat produkál. A Microsoft Azure által támogatott nagyteljesítményű számítástechnika és grafikus feldolgozóegység nagymértékben lecsökkenti az LG önvezető szoftvere részére létfontosságú tanulásra és fejlődésre fordítandó időt. A települési utak és közlekedési minták megismerése, ami javarészben több mint egy napot venne igénybe, az Azure hozzájárulásával percek alatt meglehet.

„Várakozásaink alapján a Microsoft fejlett felhőalapú infrastruktúrája és az LG szélsebesen növekvő járműalkatrész-üzletága együtt a egész önvezető autóipar fejlődését felgyorsítja ezt követően” – mondta Kim Jin-yong, az LG járműalkatrész-üzletágának elnöke.

„Az LG és a Microsoft közösen alakítja a közlekedés jövőjét. Együttes munkánk révén az autógyártók termékei kivételes, páratlan közlekedési élményt nyújthatnak ezt követően, eddig idegen szolgáltatások és bevételi források jöhetnek létre, végül mindazonáltal biztonságosabb, intelligensebb és fenntarthatóbb járművek kerülhetnek ki a gyárakból” – mutatott rá Sanjay Ravi, a Microsoft autóipari üzletágának ügyvezetője.

Az LG Electronics a szórakoztatóelektronikai, mobilkommunikációs és háztartási elektronikai árucikkek vezető szállítója és technológiai megújítója, amely nemzetközileg 125 helyen 77 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

Az amerikai székhelyű Microsoft Corporation a planéta talán legnagyobb szoftvervállalataként több mint 150 országban 128 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

mti