Audi RS 5 DTM a győztes versenygép

Audi RS 5 DTM a győztes versenygép

Már két futamot követően győztes versenygép az Audi RS 5 DTM – vasárnap a Hockenheimringen, a 2017-es DTM-szezon igencsak eseménydús második futamán Jamie Green jóformán önálló kategóriát képviselt.

Az Audi Sport Team Rosberg brit pilótája a korai Safety Car szakaszt követően, a harmadik körben kapta meg a vezetést, ezután több mint tíz másodpercre növelte előnyét. Mikor is a verseny félideje táján esni kezdett, ezután mind erősebben szakadt, Jamie Green testhezálló pillanatban váltott a slick-abroncsokról esőgumikra. Pozitív tulajdonsága ekkor már olyan tekintélyes volt, hogy a bokszkiállás alkalmával egy öt másodperces büntetés is belefért.

Jamie Green a nedves pályán is jól gazdálkodott előnyével és honfitársa, Gary Paffett (Mercedes-Benz) előtt közel öt másodperccel száguldott keresztül győztesként a célvonalon.

„A mai körülményekre igazán igaz, hogy minden, csak nehéz” – nyilatkozta már 14. DTM-diadala után Jamie Green. „Feltétlen jó dolog mindjárt a modern idény első hétvégéjén nyerni. Köszönetem fejezném ki a Rosberg csapat és mindenki részére az Audi Sportnál. Ez a siker téli kemény munkánk első gyümölcse.”

Dieter Gass, az Audi versenyigazgatója ugyancsak elégedett lehetett az angol pilóta teljesítményével: „Ma eléggé nehéz volt megítélni, mikor kell esőgumikra váltani. A DTM-ben a pilóták most csakis magukra hagyatkozhatnak, ám Jamie (Green) kiemelkedően oldotta meg a helyzetet, s ténylegesen megérdemelte a győzelmet. Ez fantasztikus eredmény számunkra.”

Éppen olyan az előző napon, vasárnap az Audi Sport mindhárom csapata megint szerzett pontot. A második legjobb Audi-pilóta az Audi Sport Team Abt Sportsline színeiben induló Nico Müller volt, noha a rajtnál Robert Wickens (Mercedes-Benz) a svájci versenyzőt csapattársa, Loïc Duval autójába lökte, amely esetén defektet kapott. Müller ezentúl az utolsóról egészen az ötödik helyig jött fel sérült autójával.

Mike Rockenfeller (Audi Sport Team Phoenix), a szombati futam harmadik helyezettje a hetedik helyen zárt, miután a korai bokszkiállását követően eleredő eső másodszor is a bokszba kényszerítette gumicserére.

Nem sikerült jól Mattias Ekström vasárnapi versenye. A svéd pilóta az FIA Ralikrossz-világbajnokságon aratott délelőtti győzelme után a verseny első felében a tizedikről a harmadik helyig jött fel. Miután ellenben esőgumikra váltott, megint a tizenegyedik helyre szorult vissza, ezáltal pont nélkül maradt.

Az újonc Loïc Duval bíztató edzésteljesítményét követően egy rajt utáni vétlen ütközés következtében már hét kör után leparkolni kényszerült Audi RS 5 DTM versenygépét. Még szerencsétlenebbül alakult a verseny René Rast részére. A német pilóta most először indulhatott az első rajtsorból, a harmadik körbeli újbóli indításkor ellenben úgy eltalálta egyik vetélytársa, hogy fel kellett adnia a versenyt. Miután Rast nyaki fájdalmakra panaszkodott, elővigyázatosságból kórházba szállították kivizsgálásra.