Audi PB 18 e-tron: egy tanulmányautó világpremierje a Pebble Beach Car Week eseményén

Audi PB 18 e-tron: egy tanulmányautó világpremierje a Pebble Beach Car Week eseményén

Az Audi világújdonsággal jelentkezik a 2018-as kaliforniai Pebble Beach Car Week alkalmával, ahol első alkalommal tárja a közönség elé a nagyközönségnek elektromos szupersportautó tanulmányát. A Pebble Beach Car Week rendezvényét minden év augusztusában rendezik a kaliforniai parton fekvő Monterey településében és környékén és már régóta a planéta talán előtérbe állított eseményeként kezelik a rendkívüli járművek rajongói. Itt nem kizárólagosan a veterán járművek kedvelői találják meg a kedvükre valót, de a legkorszerűbb formatervvel bíró és jövőbemutató technológiákat felmutató tanulmányokkal is találkozhatnak a érdeklődők.

Az Audi világpremierjét ünneplő tanulmányautójának rövidített titulusa, az Audi PB18 e-tron a Pebble Beach-i helyszínre és a bemutató évére utal. Ugyanakkor visszautal a Le Mans széria győztesére, az Audi R18 e-tron modellre is, melynek technológiai megoldásai nagyszámú részletet inspiráltak a most bemutatott koncepción is. Az Audi PB 18 e-tron formatervének megalkotása a modern Malibu Design Loft-nál történt.

Az Audi PB18 e-tron 2018. augusztus 23-án 17 órakor mutatkozik be a Laguna Seca-i versenypályán. A tanulmány ezt követően a mesés „The Quail” névre hallgató járműbemutatón lesz érzékelhető augusztus 24-én reggel 8 és délután 16 óra közt. Az Audi továbbiakban még egyszer kiállítja tanulmányautóját Laguna Secában augusztus 25-én 8.30 és 18 óra közt, ezt követően zárásképpen augusztus 26-án vasárnap tekinthetik meg a kíváncsiskodók a tanulmányt a Pebble Beach Concours d’Elegance keretén belül. A tanulmányautó világpremierjével párhuzamosan az Audi veterán gépjárműk egész sorával ezenfelül több jelentős hatékonyságú járművel érkezik a találkozóra.