“Arany Kormánykerék” a korszerű Škoda KAMIQ részére

"Arany Kormánykerék" a korszerű Škoda KAMIQ részére

“Arany Kormánykerék” (“Goldenes Lenkrad”) a Škoda KAMIQ részére: a cseh márka új City-SUV modellje kiérdemelte Európa egyik legtekintélyesebb autós díját. A Škoda KAMIQ a “Legjobb gépkocsi 25 ezer euróig” kategóriában hódította el a német Auto Bild szakmai magazin és Bild am Sonntag vasárnapi újság által együttesen kiosztott, összesen tizenegy 2019-es “Arany Kormánykerék” egyikét. A magazin tesztelői alapján teljességében a KAMIQ a legjobb ajánlat kategóriája új modelljei közül. Az “Arany Kormánykerék” díját kedden, az Axel-Springer kiadó berlini székházában szervezett gálaest alkalmával Christian Strube, a Škoda AUTO igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja kapta meg.

Amint Christian Strube, a Škoda AUTO igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja kiemelte: “Nagy örömmel tölt el, hogy a egész Škoda-csapat nevében átvehetem a Škoda KAMIQ “Arany Kormánykerék” kitüntetését. A KAMIQ Škoda-erényeinket – mint a különleges térkínálat és felülmúlhatatlan ár/érték-arány – kifejező és karakteres dizájnnal egyesíti. Első City-SUV modellünkkel felettébb érdekes piaci szegmensbe léphettünk be, új és vonzó vásárlói célcsoportokat hódítva meg.”

A 2019-es “Arany Kormánykerék” mezőnyében 11 kategóriában összesen 58 modell indult, amelyek ugyanúgy az elmúlt 12 hónapban kerültek ki a piacon. A “Legjobb gépjármű 25 ezer euróig” kategóriában az Auto Bild magazin tesztelői hozták meg a döntést, akik olyan tényezőket vettek figyelembe, mint a vezetési benyomások, az alapár, az alapfelszereltség, a garanciák és a felárpolitika, ezt követően a Škoda KAMIQ sorozatot választották ki a kategória legjobb ajánlataként. Különös erényeiként kompakt külső méretek mellett is tágas utasterét, színvonalas minőségét és fantasztikus ár/érték-arányát jelölte meg a zsűri.

A Škoda SUV-család harmadik tagja

A Škoda KAMIQ 2019 közepe óta bővíti a cseh márka nagysikerű SUV-családját az európai piacon, s a KODIAQ és a KAROQ után a Škoda első ízben a City-SUV modellek intenzíven bővülő piaci szegmensében is megjelent. A KAMIQ a SUV-modellek jellegzetes előnyeit, akárcsak a megnövelt szabadmagasság és üléspozíció, a kompaktmodellek agilitásával és a márkára sajátos, érzelmekben gazdag dizájnnal vegyíti. Új infotainment- és vezetői segédrendszereivel, tágas térkínálatával és nagyszámú “Simply Clever” megoldásával a Škoda KAMIQ szintúgy kielégíti a családok és a lifestyle-orientált vásárlók igényeit.

A KAMIQ a hatodik “Arany Kormánykerék” díjat hozza a Škoda részére

A Bild am Sonntag már 1976 óta, 2009-től mindazonáltal az Auto Bild kiadvánnyal, azaz Európa legnagyobb autós magazinjával szövetségben ítéli oda “Arany Kormánykerék” (Goldenes Lenkrad) díjait. A KAMIQ már a hatodik “Arany Kormánykereket” gyűjti be a Škoda részére, ami egyben a második egymást követő ilyen kitüntetés. A legelsőt még 1999-ben a FABIA első generációja szerezte, aminek utódja 2007-ben megismételte e sikert. Az OCTAVIA második nemzedéke 2004-ben győzedelmeskedett, a SUPERB második generációja ugyanakkor 2008-ban ugyancsak az “Arany Kormánykerék” elhódításával nyitott. 2017-ben a KAROQ győzött, miközben 2018-ban nem osztották ki a díjakat.