A Volkswagen-csoport az automatizált vezetés fejlesztésének felgyorsításához összefog a Microsofttal

A Volkswagen-csoport az automatizált vezetés fejlesztésének felgyorsításához összefog a Microsofttal

A Volkswagen-csoport tovább erősíti képességeit az automatizált vezetési (AD) megoldások fejlesztése kapcsán. A Csoport Car. Software Organisation szoftvercége együttműködik a Microsofttal, hogy felhő alapú Automatizált Vezetési Platformot (ADP) építsen a Microsoft Azure-on, és számítástechnikai és adatátviteli képességét kihasználva még gyorsabban nyújtson automatizált vezetési élményt teljes körű szinten. Az Azure-on futó ADP-vel a Car. Software Organisation növeli a fejlett vezetést támogató rendszerek (ADAS) és a személygépkocsik AD-funkcióinak fejlesztésének hatékonyságát a Volkswagen Csoport minden márkájában. A Volkswagen és a Microsoft 2018 óta stratégiai partnerek a Volkswagen Automotive Cloud szolgáltatásban, amely kiterjed a Volkswagen minden jövőbeli digitális szolgáltatására és mobilitási kínálatára.

„Amikor a Volkswagen-csoportot digitális mobilitási szolgáltatóvá formáljuk, folytonosan fejleszteni kívánjuk szoftverfejlesztésünk hatékonyságát. Az automatizált vezetési platformot a Microsofttal építjük, hogy egyszerűsítsük fejlesztőink tevékenységét egy skálázható és adat alapú mérnöki környezet révén. Az összekapcsolt vezetési megoldások fejlesztésével kapcsolatos átfogó szakértelem és a Microsoft felhő- és szoftverfejlesztési know-how-jának ötvözésével felgyorsítjuk a biztonságos és ergonomikus mobilitási szolgáltatások nyújtását. „- mondta Dirk Hilgenberg, a Car. Software Organization vezérigazgatója.

„Ez a következő lépés a Volkswagen-csoporttal folytatott alapozó munkánk esetén, melynek célkitűzése a számítógépes program vezérelt mobilitási szolgáltatói átalakulásuk elősegítése” – mondta Scott Guthrie, a Microsoft Cloud + AI ügyvezető alelnöke. „A Microsoft Azure ereje, amellett számítási, adat és AI képességei lehetővé teszik a Volkswagen részére, hogy gyorsabban nyújtson megbízható és biztonságos automatizált vezetési megoldásokat megrendelőinek.”

Az AD és az ADAS megoldások gyorsabb építése egy fejlesztői platform támogatásával

Az ADAS és az automatizált járművek hozzájárulhatnak az utasok biztonságának javításához, míg csökkentik a torlódásokat és még komfortosabbá teszik a mobilitást. Ezeknek a megoldásoknak a kiépítése nagyarányú számítási képességeket igényel. Az AD funkciók fejlesztéséhez, szimulációjához és validálásához minden nap petabájt adatmennyiséget kell kezelni az út- és időjárási viszonyoktól az akadályok felismeréséig és a vezető viselkedéséig. A gépi tanulási algoritmusok, amelyek valós és szimulált megtett mérföldek milliárdjaiból tanulnak, kulcsfontosságúak az összekapcsolt vezetési élményekben.

A Car. Software Organisation a Microsofttal egyesült erővel fogja kezelni ezeket a kihívásokat úgy, hogy leegyszerűsíti a fejlesztői élményt, és kihasználja a „megtett mérföldektől megtanultakat” egy olyan adatbázis révén, amely a Csoport járműveiből származó valós forgalmi adatokat, azonkívül szimulációs adatokat magába foglal. A Microsoft Azure számítási, adat- és gépi tanulási szolgáltatásai, azonfelül a Microsoft ügybuzgó szoftverfejlesztés kapcsán szerzett know-how-ja egy fejlesztési környezetet kínál a Car. Software Organisation fejlesztői részére nemzetközileg. Az ADP nyújt támogatást hónapokról hetekre csökkenteni a fejlesztési ciklusokat, és eredményesen kezelni a óriási mennyiségű adatot. Az üzemek nyomban elkezdenek az ADP-n dolgozni, és arra törekszenek, hogy permanensen bővítsék a fejlesztési platform funkcionális hatókörét.

Mindkét társaság azt kívánja, hogy a technológiai partnerek olyan eszközöket és szolgáltatásokat építsenek, amelyek integrálódnak a platformba, hogy fokozzák az AD és ADAS megoldások létrehozását.

A Volkswagen-csoport erősíti a gépjármű szoftverének házon belüli fejlesztését

A Volkswagen-csoport gyorsítja a gépkocsi digitalizálását. 2025-re a Csoport csaknem 27 milliárd eurót fektet be a digitalizációba, és a házon belüli szoftverfejlesztés arányát a mai 10 százalékról 60 százalékra növeli. A múlt évben hozott létre Car. Software Organisation kulcsszerepet játszik abban, hogy a Volkswagen-csoport átalakuljon egy program vezérelt mobilitási szolgáltatóvá. Összevonja és permanensen bővíti a Csoport szoftveres kompetenciáit, beleértve a jelentős hatékonyságú vezetési funkciók fejlesztését a személygépkocsik részére, amelyeket beépítenek a Volkswagen-csoport márkáinak jövőbeli modelljeibe.

Az ADAS és az AD megoldások telepítése és működtetése a Volkswagen Automotive Cloud szolgáltatással

A Volkswagen és a Microsoft 2018 óta funkcionál közösen a Volkswagen Automotive Cloud (VW. AC) szolgáltatáson, aminek középpontjában minden digitális szolgáltatás és mobilitási ajánlat jövőbeli integrálása áll a Csoport márkáiban és modelljeiben. A seattle-i székhelyű VW. AC mérnöki csapata lehetővé tette az adatok cseréjét a járművek és a felhő közt az Azure edge szolgáltatásokon át. A felhő kapcsolat kínálja a Volkswagen részére a járműfrissítések és a modern funkciók szállítását a jármű hardverétől függetlenül, hogy permanensen javítsa az ügyfélélményt.

Az első, a VW. AC-hoz kapcsolódó tesztflották várhatóan 2021-ben fognak útra kelni. A gyártásba való bevezetését 2022-re tervezik. A Car. Software Organization integrálja az ADP-t és a VW. AC-t, amiként a társaság tovább integrálja szoftveres megoldásait, eszközeit és módszereit, hogy felhatalmazza mérnökeit, ügyfeleit és partnereit globálisan. A VW. AC hozzájárulásával az ADP felett kifejlesztett AD és ADAS funkciók kipróbálhatók, telepíthetők és működtethetők a Csoport járműparkjában.