A Volkswagen az ötmilliomodik Tiguan gyártását ünnepli

A Volkswagen az ötmilliomodik Tiguan gyártását ünnepli

A Volkswagen már rögtön 2019. elején egy kimagasló gyártási jubileumot ünnepelhet, január centrumában mivel az ötmilliomodik Tiguan is elhagyta a wolfsburgi üzem gyártósorát. A kompakt méretű Tiguan már 2007-es piaci bevezetése óta hatalmas sikernek örvend az egész világon, számottevően hozzájárulva a márka növekedési stratégiájának és SUV offenzívájának sikeréhez.

A Tiguan és – 2017. óta – a Tiguan Allspace harmonikus formatervét osztatlan lelkesedéssel fogadták az ügyfelek az egész világon. A Tiguan feltűnő külső formatervével és belső kialakításával, a legújabb műszaki megoldások alkalmazásával és kiemelkedően multifunkcionális karakterével hódít. A 2018-ban átadott közel 800 000 Tiguan és Tiguan Allspace modell egyértelmű bizonyíték a kompakt SUV népszerűségére és sikerére. Dr. Andreas Tostmann, az igazgatótanácsnak a gyártás területéért felelős tagja ezáltal kommentálta a jubileumot: „A Tiguan átlépte a történelmi, ötmilliós gyártási darabszámot. Csapatunk tudása, példa nélküli csapatszelleme és a Volkswagen modellek gyártása iránti lelkesedése jelenti ennek a nagyszerű sikernek az magját és nyújt szilárd bázist SUV stratégiánkhoz.”

Bernd Osterloh, az üzemi tanács elnöke hangoztatta még: „A Tiguan több tízezer magasan kvalifikált dolgozó tevékenységét biztosítja nemzetközileg és kiemelkedően hozzájárul a pénzügyi eredményekhez is. Ennek köszönhetően lényeges, hogy ne csökkenjen a Tiguan fejlesztésére és gyártására szánt befektetéseink mértéke, mivel a következő években is ezzel a gépjárművel kell ösztönöznünk a vásárlóinkat.”

A Tiguan gyártása 2007-ben indult Wolfsburg központi üzemében és ezzel kezdetét vette a kompakt terepjáró sikertörténete. Az első egész gyártási évben, 2008-ban immáron nagyjából 120 000 darab gördült le a gyártószalagról. Ezt mindazonáltal egy permanens, meredek növekedés követte, 2015-ben példának okáért immáron nagyjából 500 000 Tiguan talált gazdára nemzetközileg.

A Tiguan második generációja 2016-ban mutatkozott be. Ez volt az első olyan SUV a Volkswagen kínálatában, amely a Moduláris Keresztmotoros Platformra (MQB) épült. Ezt követte 2017-ben a különösen tágas Tiguan Allspace, amely 22 centiméterrel hosszabb modellváltozatként hétüléses kivitelben szintén rendelkezésre áll volt.

A modern generáció és a Tiguan Allspace jelentette modellcsalád bővülés újabb pozitív löketet adott az értékesítésnek. 2017-ben több, mint 700 000 darabot értékesítettek a modellekből, 2018. ugyanakkor a korábbi legsikeresebb évként vonul be a Tiguan modellsorozat történetébe, ebben az időszakban mivelhogy közel 800 000 járművet kaphattak tulajdonosaik.

A Tiguan és a Tiguan Allspace jelen pillanatban négy Volkswagen üzemben készül (Kínában, Németországban, Mexikóban és Oroszországban) és az egész világon a legszámottevőbb piacokon érhetőek el.