A Volkswagen az IT szakértők állásbörzéjévé változtatja a CEBIT szakmai vásárát

A Volkswagen az IT szakértők állásbörzéjévé változtatja a CEBIT szakmai vásárát

A Volkswagen az IT mesterek állásbörzéjévé változtatja a CEBIT 2018 számítástechnikai szakmai vásárt. A Volkswagen vagy a Csoporthoz tartozó bármelyik márka iránt érdeklődők a 27-es csarnokban találják a számukra alkalmazható standot, a Volkswagen személyügyekkel és toborzással munkálkodó munkatársait. A standon a Volkswagen Személyautók, az Audi, a Volkswagen Haszonjárművek, a MOIA, a MAN és a RIO márkák IT és személyügyekért felelős kollégái nyújtanak átfogó tájékoztatást a Volkswagen Csoport és márkái által kínált változatos feladatokról és fejlődési lehetőségekről.

Gunnar Kilian, a személyügyek területéért felelős igazgatótanácsi tag ezáltal kommentálta a rendezvényt: „A Volkswagen konkrétan vonzó munkáltató az IT mesterek körében. Dolgoznak nálunk adatelemző kollégák, gaming szakértők, kiberbiztonsági specialisták, felhasználói impulzus tervezésével munkálkodó mesterek ezenkívül mesterséges intelligenciát szakember munkatársak is. Mindemellett újabb kollégák toborzásán dolgozunk az információtechnológia területéről. Azok, akik jövőorientált módon igényelnének szakterületük legmagasabb szintjén dolgozni, az elérhető legjobb feltételeket találják a Volkswagen Csoporton belül. Rugalmas munkaszervezés, csapatszellem, internacionális környezet várja őket, ahol esély nyílik határok nélkül együttműködni más részlegekkel, márkákkal és termelési helyszínekkel.”

A következő pár évben a Volkswagen Csoport több száz IT és digitális szakemberrel szeretné bővíteni dolgozói körét, szakavatott kollégákkal éppúgy, mint friss diplomásokkal és saját területén autodidakta módon szakértővé vált munkaerővel. Hogyan csatlakozhatnak a Volkswagen csapatához? Erről kaphatnak tájékoztatást június 12-15. közt a 27-es csarnokban, ahol a karrier zóna Volkswagen standján a Csoport márkáinak mesterei várják az érdeklődőket. A csütörtöki és pénteki napon ugyanakkor speciális toborzó napon vehetnek részt a kiválasztott jelentkezők, akik ott helyben interjúkérdéseket és kódolási feladatokat is kapnak ezt követően.

Ezen kívül a Volkswagen a Future Mobility névre hallgató 25-ös csarnokban érdekes prezentációkkal, beszélgetésekkel és előadásokkal továbbá izgalmas kiállításokkal várja a startup vállalkozások képviselőit és az IT szakértőket. A érdeklődők első kézből szerezhetnek tapasztalatot a legkorszerűbb innovációkról a digitális járműtervezés, a hálózatba kapcsolt járművek, a kvantumszámítógépek, a blokklánc modern műszaki megoldás, a telekocsi szolgáltatások területén, a mesterséges intelligencia vállalati környezetben történő alkalmazásáról ezenkívül a járműkonfigurátorról és felhasználói élményről a virtuális valóságban.