A Škoda új terepjárója a KAMIQ nevet kapta

A Škoda új terepjárója a KAMIQ nevet kapta

A Škoda új terepjárója a Škoda KAMIQ nevet kapta. A crossover lesz a harmadik terepjáró, amely bemutatkozik az európai piacon és egyben a következő mérföldkő a cseh autógyártó SUV offenzívájában.

A KAMIQ szó a Kanada északi részén és Grönlandon élő inuit (eszkimó) emberek nyelvéből származik. A KAMIQ titulus olyan dolgot ír körül, amely – mintha második bőrünk lenne – pompásan passzol hozzánk minden helyzetben. Mindez elég indok ahhoz, hogy a modern, Európában bemutatkozó crossover modell ugyanazt a nevet kapja, mint a Kínában már ezelőtt mutatkozott be terepjáró.

A Škoda KAMIQ egy települési crossover modell, amely isteni társ a korszerű települési hétköznapok esetén és azokon túl. A Škoda KAMIQ nevet már egy Kínában sikerrel mutatkozott be terepjárónál megismerhettük, mindent összevetve legjobb alternatíva volt a korszerű crossover modell részére is. Ezzel közösen egységes maradt az SUV modellek elnevezési rendszere, ahol az aktuális Škoda terepjárók nevei mind K betűvel kezdődnek és Q betűre végződnek.

A korszerű Škoda KAMIQ modellel a cseh autógyártó tovább folytatta SUV kampányát és kibővítette az európai piacra szánt modellek kínálatát egy kompakt, életmód fókuszú, belépőszintű modellel. A Škoda KAMIQ nagyszerűen egybevonja a kompakt modellek agilitását és kezelhetőségét a terepjárók kínálta szokásoknak megfelelő előnyökkel, amilyen példának okáért a megemelt üléspozíció, a jobb kilátás, a még komfortosabb be- ezenkívül kiszállás és a megemelt hasmagasság. A moduláris keresztirányú MQB platformra épülő modell a modern vezetéstámogató rendszerek mellett nagyszámú – a tágas belső tér mellett a márka védjegyévé vált – Simply Clever megoldással igyekszik meghódítani az ügyfeleket.

A modern Škoda KAMIQ világpremierjét a március 5. és 17. között lebonyolított Genfi Autószalonon tartja a márka.