A Škoda lett a legsikeresebb márka a 2021-es Auto Trophy olvasói szavazáson

A Škoda lett a legsikeresebb márka a 2021-es Auto Trophy olvasói szavazáson

A Škoda nyolcszoros győzelmével minden márkánál több díjat tudhat magáénak a német Auto Zeitung magazin által meghirdetett 34. Auto Trophy 2021-es olvasói szavazáson. Ezáltal a Škoda az olvasói szavazás történetének legtöbb díjával büszkélkedhet. A FABIA maga mögé utasította a többi import járművet a települési gépkocsik/kisméretű járművek kategóriában, míg az OCTAVIA megszerezte az első helyet az import kompakt modellek kategóriájában. A KAMIQ-ot a legjobb, maximum 25 ezer eurós értékű települési terepjárónak választották az import besorolásban, amíg a SUPERB beseperte a luxus kategória, ráadásul a legjobb ár-érték arány díját. Az ENYAQ iV kiérdemelte a maximum 50 ezer eurós értékű E-SUV kategória díját import és összesített győztesként is. Az olvasók a Škoda-t jelölték a legjobb import márkának.

A német Auto Zeitung magazin 12 126 olvasója és online követője adta le a voksát: a 34. alkalommal megszervezett Auto Trophy szavazáson ők választottak 248 modell és 138 márka közül 36 kategóriában. A Škoda nyerte el a Legjobb import márka címet a szavazatok 34,9 százalékával. 2014 óta sorozatban ez a nyolcadik alkalom, hogy a cseh járműgyártó nyerte el a kitüntetést az olvasói szavazáson.

A települési gépjárműk/kisméretű járművek kategóriában a Škoda FABIA megőrizte a győzelmét az import járművek mezőnyében és a szavazatok 29,6 százalékát szerezte meg. A felkapott kisautó negyedik generációja a Volkswagen Csoport Moduláris Keresztmotoros Koncepcióján (MQB-A0) alapszik és kategóriájában a legtágasabb. A már eleve tágas csomagteret 330 literesről 380 literesre növeltük. A modern modell a korábbinál jóval komfortosabb és új biztonsági, azonkívül vezetéstámogató funkciókkal büszkélkedhet.

A Škoda OCTAVIA-nak ez már a 14. Auto Trophy díjkiosztója

A Škoda OCTAVIA folytatja a nyerő sorozatát az idén is, mert a kompakt modellek kategóriagyőztese lett a legjobb import járműként: a voksolók 28,9 százaléka szavazott rá, ezzel megszerezte az első helyet. A legtöbb járművet értékesítő cseh járműgyártónak sorozatban az ez évi a nyolcadik Auto Trophy díja és 14. győzelme. Az OCTAVIA család negyedik generációja az összes régebbinél energiahatékonyabb és fenntarthatóbb, mivel a márka a modell történetének egyik legsokoldalúbb vezetői profilját nyújtsa: a TSI benzines motorok és az EVO turbódízelek mellett az OCTAVIA iV hálózatról tölthető hibrid meghajtással is kapható, miközben a lágy hibrid technológiával ellátott OCTAVIA e-TEC-kel és a földgázmeghajtással ellátott OCTAVIA G-TEC-kel egészül ki.

A Škoda KAMIQ az első Auto Trophy díját röviddel a piaci bevezetését követően kapta meg 2019-ben és a 2020-as, 2021-es évben is hasonló sikereket ért el: az olvasói szavazatok 32,5 százalékát nyerte el, ezáltal a maximum 25 ezer eurós értékű települési terepjáró kategóriában az első helyre került. A modell a cseh járműgyártó SUV családjának alsó szegmenséhez tartozik. A KAMIQ-ban ötvöződnek az erre a járműtípusra sajátos előnyök, példaként magasabb ülések, illetve a kompakt járművek megszokott agilitása.

A Škoda SUPERB minden modell közül a legjobb helyezést érte el ár-érték arányban

A Škoda SUPERB ismételten nevezetes eredményt ért el az 2021-es Auto Trophy szavazáson: a közepes méretű modell két kategóriában is tarolt. Egyrészt a luxus kategóriában, ahol csaknem minden negyedik szavazó (24,7%) azonkívül a modell mellett tette le a voksát. Másrészt a szavazók 29,2 százaléka alapján a SUPERB az első számú jármű, ha ár-érték arányról van szó. Az átfogó felszereltség része a LED-Mátrix fényszórók és nagyon sok új vezetéstámogató rendszer. A meghajtási lehetőségekként a korszerű és gazdaságos TSI és TDI motorok, sőt még a SUPERB iV hálózatról tölthető hibridmeghajtás választható.

Az ENYAQ iV két díjat is magáénak tudhat: az elektromos SUV import kategóriában és összesített győztesként is díjat szerzett

A Škoda ENYAQ iV második alkalommal szállt versenybe az Auto Trophy díjakért. 2020-hoz hasonlóan a teljesen elektromos SUV idén ismételten kiérdemelte az Auto Zeitung magazin olvasóinak és online követőinek szimpátiáját és a szavazatok 33,9 százalékával megnyerte a maximum 50 ezer eurós értékű elektromos SUV kategória díját. Egyúttal megnyerte a versenyt ebben a szegmensben, mert a voksok 24,6 százalékával az összesített győzelem is az övé lett. A Škoda modellcsaládjának új zászlóshajója a Škoda-tól elvárható tágas belső térrel ellátott, ugyanakkor tükrözi a márka szenvedélyes stílusát is. A belső térben a korszerű Dizájnválogatás helyettesíti a tradícióknak megfelelő felszereltséget és a cicoma mentes, új ajánlati struktúrának hála mindössze pár kattintással konfigurálhatja az Ön részére ideális járművet.