A Seat új funkciókat és fejlesztéseket épít be autóiba

A Seat új funkciókat és fejlesztéseket épít be autóiba

A Seat folytatja termék offenzíváját a termékválasztékot kiegészítő új járművekkel, míg a már piacon lévő típusok kiegészítő funkciókat és funkcionalitást kapnak, ezzel téve még kedvezőbbé az ajánlatot.

Új szolgáltatások és fejlesztések a teljes modellpalettán

A Seat legkisebb és első elektromos járműve, a Seat Mii elektromos városi autó megfelel a környezetre gyakorolt hatás csökkentésének igényeinek. A városi autó egyesíti a legmodernebb hajtásláncot és a magas szintű konnektivitást, de mostantól a DAB + rádió is a szériafelszereltség részét képezi majd. A technológia nagyobb számú állomás elérését teszi lehetővé, még jobb hangminőség mellett.

Az összekapcsolhatóság a Seat Ibiza és a Seat Arona fejlesztésének középpontjában áll, mindkét jármű vezetője a Seat Connect szolgáltatásait élvezheti. Ez a technológia új szintre hozza a digitalizációt a kompakt Seat Ibizában és a Seat Arona SUV-ban, ezekben a járművekben az ügyfelek magas szinten élvezhetik digitális rendszereiket, és az infotainment-en keresztül különböző funkciókat érhetnek el.

A kínálat része az autón belüli és autón kívüli kapcsolat online alapú navigációs funkcióval és szolgáltatásokkal, Full Link az Android Auto és az Apple CarPlay funkcióval, valamint a hangfelismerés a simább, természetes kapcsolat érdekében.

És itt még nincs vége, a Seat Ibiza és a Seat Arona mostantól a Seat Connect alkalmazással is működik. Az intelligens eszközre letöltve számos olyan funkció távirányítását teszi lehetővé, amely maximalizálja az utazási élményt és növeli a biztonságot. Akár távolról szeretne hozzáférni a jármű adataihoz, vagy aktiválja a kürtöt és az irányjelzőket, hogy könnyebben megtalálja az autót – minden az ügyfél keze ügyében van.

Új és merész formatervével, a legfejlettebb hajtóművek széles skálájával és a teljes konnektivitás élményével az új Seat Leon készen áll a jövőre. Csábító megjelenését fokozza az új 18 collos, akár Cosmo Grey, akár Nuclear Grey színben elérhető könnyűfém keréktárcsák alkalmazása, elérhetők olyan opciók, amelyek tovább javítják az egyébként is vonzó dizájnt. De a praktikusság is növekedett azáltal, hogy a Leon csomagtartójába beépítettek egy 230 V-os csatlakozó aljzatot (mind az 5 ajtós, mind a Kombi karosszéria típusoknál) – melyről bármilyen berendezést üzemeltethet és feltölthet.

A vadonatúj Seat Leon gyártásának megkezdésével egyidejűleg a Seat Ateca 2020 is elindult a gyártósoron.

Barcelonában tervezték és fejlesztették, Kvasiny-ban (Cseh Köztársaság) gyártják, az Ateca további lendületet ad a márka SUV sorozatának, mely a márka folyamatos sikere szempontjából kiemelkedően fontos szegmens.

A Seat Ateca 2020, amely immáron a földre vetített „Hola!” szóval üdvözli az utasokat, felfrissítő evolúciót kínál merész dizájnnal, erősebb karaktert adó újjáélesztett és érzelmesebb külső és belső formatervezési nyelvvel. Teljesen csatlakoztatott, hogy kapcsolata folyamatos legyen a digitális élettel, melynek középpontjában a biztonság és a kényelem áll, az ügyfelek életmódjának megfelelő megjelenéssel, és számos fejlett hajtóművel, melyek választ adnak az élet nyújtotta követelményeknek.

A vezetési asszisztens rendszerekkel, mint például a prediktív adaptív sebességtartó automatika, a vészhelyzeti asszisztens, az ütközés előtti Pre-Crash asszisztens, vagy a Travel Assist és a Side & Exit Assist, az új Seat Ateca egyesíti a legfejlettebb járművezető-asszisztens rendszereket, hogy bármilyen vezetési helyzetben optimális védelmet nyújtsanak, és ezzel a szegmens egyik legbiztonságosabb és legkényelmesebb járművévé tegyék. Ezen felül a Seat Ateca olyan új kényelmi felszerelésekkel is rendelkezik, mint például a fűtött kormánykerék, a Climacoat vagy a Trailer Assist.

A márka legnagyobb SUV modellje, a Seat Tarraco számos olyan frissítést kap, amelyek továbbra is a szegmens erős versenyzőjévé teszik, és kiemelik az átlagból.

A legnyilvánvalóbb változások a jármű külsejét érintik. A hátsó részen a „Tarraco” felirat már az új Seat modelleken alkalmazott kézírási stílusban van feltüntetve, míg a végignyúló funkcionális LED-es lámpák már alapfelszereltségként kaphatók minden felszereltségi szinten – azaz a Style, Xcellence és FR szinteken –, meghatározó vizuális vonzerőt kölcsönözve a SUV dizájnjához. A két színnel bővült színválaszték – a Merlot Red és a Dolphin Grey – segít magasabb szintre emelni a személyre szabhatóságot. Az autóba beszálló utasokat az ajtók kinyitásakor a földre vetített „Hola!” köszönés üdvözli.

A Seat Tarraco belsejében megjelenik a fűtött kormánykerék és Climacoat van a szélvédőn – ez a technológia egy fém bevonatot jelent az üveg belsejében a jégtelenítési folyamat felgyorsítása, valamint a kényelem és a kezelhetőség javítása érdekében.

Az egyre inkább digitálissá váló világban a Seat Tarraco immáron magáénak tudhatja a legújabb infotainment technológiát is. A MIB3 architektúrája alapján, az opcionális nagyméretű, 9,2 collos képernyő minden, a felhasználó számára fontos információt megmutat, függetlenül attól, hogy navigációs információra van szüksége, zenét hallgatna vagy online rádiókhoz szeretne hozzáférni – könnyű megtalálni, amit keres. Az rintéstechnika javítja a rendszer kezelhetőségét.

A gesztusvezérlés azt jelenti, hogy ahelyett, hogy egy adott gombot keresne, elég egyszerűen csak mozgatni a kezét a rendszer előtt annak kezeléséhez.

A Seat Tarraco autón belüli és autón kívüli csatlakoztathatóságot kínál online alapú navigációs funkcióval és szolgáltatásokkal, hangfelismeréssel, valamint a Seat Connect alkalmazás beépítésével.

A motorháztető alatt is végrehajtottak frissítéseket. A Seat Tarraco hajtásláncai mindig tökéletes egyensúlyt kínáltak a teljesítmény és a hatékonyság között, és ezt a megközelítést folytatták a 150PS (110 kW) négyhengeres, 1,5 literes TSI benzines egység bevezetésével, amihez egy új hatsebességes kézi sebességváltó (MQ281) csatlakozik.

Ráadásként az erősebb 2,0 literes TDI változat egy nagyobb teljesítményű verziót kap, e szerint 190 Le (140 kW) teljesítménye 200 Le (147 kW) teljesítményre változik, és egy új, hét sebességes automata DSG duplakuplungos váltóhoz (DQ381) csatlakozik.

A Seat korszerűsíti a Seat Alhambra kínálatát, a Reference felszereltség gyártása véget ér, így a választás egyszerűbbé válik az ügyfelek számára; a széria kiegészítők szintje emelkedik a különféle felszereltségi szintek között. A Seat Alhambra a Climatronic kétzónás klímaberendezést, valamint a parkolási érzékelőket alapkivitelben kapja meg az összes felszereltségi szinten.