A Seat Leon a legjobb vétel 2021-ben

A Seat Leon a legjobb vétel 2021-ben

A Seat kapta az AUTOBEST díját, amit „Európa legjobb autóvétele 2021-ben” címmel a Seat Leon modellnek ítéltek oda. A 20. alkalommal megszervezett AUTOBEST díjátadó ünnepségnek Barcelona adott otthont és az elismerések átadására összesen 34 heterogén országból több, mint 150 látogató érkezett.

Az AUTOBEST díjának részben az adja a jelentőségét, hogy a zsűriben helyet foglaló 32 ítész közt megtalálható Európa egy-két legelismertebb autóipari szakújságírója. A Seat 70 éves története alatt ez a második alkalom, hogy ez a megtiszteltetés éri a márkát, 2017-ben tudniillik a Seat Ateca ugyanezt az elismerést gyűjtötte be. Mindez nagyszerű bizonyítéka annak az elhivatottságnak, amit a márka a piacon igazán egyedinek számító járművek fejlesztése iránt tanúsít.

Wayne Griffiths, a Seat és a CUPRA vezérigazgatója mindent összevetve nyilatkozott: „Az AUTOBEST elismerését elnyerni, mint „Európa legjobb autóvétele 2021-ben” a lehető legnagyobb kitüntetés annak a csapatnak, amelyik a korábbi legjobb Leon modellünk bevezetésén dolgozott. Ennek a sikernek az alapja egy 1,1 milliárd eurós beruházás, amely támogatásával a következő szintre léphettünk és mindent összevetve megszületett egy olyan gépkocsi, amit Barcelonában terveztek, fejlesztettek és gyártottak. Ez az elismerés új erővel tölt el bennünket, hogy magabiztosan nézzünk a jövőbe, ugyanakkor tovább erősíti a Leon modellünk súlyát a piacon. A tény, hogy személyesen vehettem át a díjat az egész csapat nevében, valódi elismerése minden érintett munkájának. És szebb helyszínt viszont nem lehetne választani ehhez, mint melyet a La Llotja del Mar szolgáltat, ahol olyan nagyszerű művészek, mint Gaudí, Miró és Picasso mutatták be tudásukat.”

Dan Vardie, az AUTOBEST alapítója és elnöke: „Viszont nem álmodhattunk volna szebb ünnepségről az AUTOBEST díjátadó 20. évfordulója alkalmából, amely valószínűleg a legszámottevőbb, autózással összefüggő médiaesemény Európában és a világon. A Seat Leon nyerte az AUTOBEST „Európa legjobb autóvétele 2021-ben” díját, amely valódi elismerés az autóiparban és amely az európai ügyfelek többségének a legjobb független, reális és szakmai értékelést ajánlja a legjobb, Európába érkező modellekről. Jubileumi eseményünk otthonául Barcelona és Spanyolország szolgált. Igazán boldogan érkeztünk a Barcelona nevezetességekénet számontartott La Llotja del Mar-ba, amely egyike azon helyszíneknek, amely öröksége igazán büszkévé teheti Európát. Felettébb hálás vagyok mindenkinek, aki közreműködött ennek a fantasztikus eseménynek a létrejöttében. Én személy alapján módfelett köszönöm Wayne Griffithsnek, aki a legjobb házigazda volt, akiről csak álmodhatunk!”

Az egész szegmensben meghatározó szerepet betöltő Seat Leon minden generációjából 2,4 millió darab került az ügyfelekhez, a modell mindazonáltal 2014. óta a márka legkeresettebb darabja. Ahhoz, hogy ez a növekedési pálya tartható legyen, egy 1,1 milliárd eurós beruházásra volt szükség, amely segített a következő szintre emelni a modellt. Ezáltal lett a Seat Leon aktuális generációja a korábbi leghatékonyabb, leginkább hálózatba kapcsolt, legdinamikusabb és a legszigorúbb biztonsági előírásoknak megfelelő modell.

A Barcelonában tervezett, fejlesztett és konstruált modell még mindig a márka járműkínálatának alapvető fontosságú tagja, azonkívül szegmensének rendkívüli tudású járműve. A Seat Leon magasszintű összekapcsolhatóságával a márka első, teljesen hálózatba kapcsolt gépkocsiját biztosítsa, de itt még nem áll meg. A benzines (TSI), dízel (TDI), sűrített földgáz (TGI), mild hybrid (eTSI) és hálózatról tölthető (e-HYBRID) opciókal képes olyan hajtásmegoldást kínálni az ügyfelek részére, amely az illető életstílusához leginkább illeszkedik.

A legújabb vezetéstámogató rendszerek alkalmazásával a Seat Leon kategóriájának egyik legjobbja. Ezt erősíti meg az Euro NCAP töréstesztje, amelyen 2020-ban ötcsillagos minősítést ért el a Seat Leon.

Az AUTOBEST díj egyike a legtekintélyesebb elismerésenek Európában, amit 2001-es megteremtésétől kezdve évente odaítéltek. A díjról döntő, 32 újságíróból álló zsűri 2020. november elején Ausztriában tehette próbára a Seat Leon eltérő hajtással szerelt változatait, például a hálózatról tölthető (plug-in hybrid) verziót.