A SEAT kapcsolatai

Seat Ateca FR utastér

2017. május 11-21. közt az autós világ, az összekapcsolhatóság, a digitalizálás, a modern műszaki megoldás és az okos mobilitás kéz a kézben halad az Automobile Barcelona 2017 programon. A Barcelonai Internacionális Autószalon és az Automobile Barcelona révén két program zajlik egy időben. Egyrészt a „Connected Hub” programján, melyet a gépjárműben használatos technológiáknak szentelnek, és összehozza a modern műszaki megoldást, a mobilitást és a modern kereskedelmi modellt, amíg a másik eseményt maga az az autószalon jelenti.

A találkozó ideális színtér a SEAT-nak arra, hogy demonstrálja döntését, melyen át megerősíti élenjáró helyzetét az összekapcsolt gépkocsi és a gépkocsikban használt modern műszaki megoldások kapcsán. Bemutatkozhat a modern mobilitási megoldások kifejlesztőjeként, ahol az összekapcsolt gépjármű fokozza a vezetői élményt, a vezetést ugyanakkor egyszerűbbé és rugalmasabbá teszi. Az Automobile Barcelona eseményen a SEAT przentálja, hogyan felel meg a közvetlen jövő kihívásainak az összekapcsolhatósági megoldások, a digitalizálás, az okos modern műszaki megoldások, a települési infrastruktúrák és a közlekedési rendszerek területén.

Az már most biztos, hogy a SEAT stand főszereplője az Ateca FR lesz, amely az Automobile Barcelona 2017-en mutatkozik be első alkalommal az internacionális közvéleménynek

A SEAT Ateca FR típusa most lép be a SEAT felszereltségi szintek – a Reference, a Style, és az Xcellence változatok – közé. Ez a modern SEATnagy vezetési élményt nyújt,

sportos jelleget és dinamizmust sugároz nélküle, hogy bármiben is engedményt kellene tenni a SEAT összekapcsolhatóság, luxus, komfort és megjelenés kapcsán. Az Ateca FR az XCellence változattal egy szinten helyezkedik el, de annál sportosabb és dinamikusabb érzést nyújt. A vásárlók a modern SEAT Ateca FR-t május 11-től rendelhetik meg.

Az Ateca FR fekete tető síneivel és ablakkeretével, speciálisan formatervezett fényes fekete hűtőrácsával, a kizárólagosan az FR-re tervezett lökhárítójával, hátsó ködlámpáival, 18 colos könnyűfém keréktárcsáival – mely 19 colos változatban is rendelhető – a karosszéria színeihez illő színű kerékabroncs és küszöb szélekkel, a mindkét ajtón végigfutó alumínium díszléccel, a hátsó ablakot keretbe foglaló fekete oldalsó spoilerrel, a karosszéria színére fújt csomagtartó spoilerekkel, azonfelül az elöl és hátul megtalálható FR logóval különbözik az Ateca másfajta változataitól. A logó az első ajtók alumínium küszöbénél és a több-funkciós sport kormánykerék bőr borításának fényes fekete betétében is feltűnik. A sportülések borítása Alcantara textil, az ajtók exkluzív FR borításúak, a pedálok alumíniumból vannak, és a kormánykeréken, a sebességváltón ráadásul az üléseken megjelenő piros varrat is a gépjármű sportos jellegét hangsúlyozza. Az autót a nagyobb vezetési hatás érdekében erősebb felfüggesztéssel látták el.

A SEAT Ateca FR teljessé teszi a márka első szabadidő autós kínálatát, és nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy nem az Ateca lesz a SEAT egyedüli szabadidő gépjárműje, miután az év végén érkezik az Arona, az Ibiza bázisán előállított kompakt crossover, melyet 2018-ban egy másik szabadidő gépkocsi követ, ezt az újdonságot az Ateca fölé pozícionálják, és hét üléses változatban kerül piacra.

Áttérve az aktuális modellekre, a korszerű SEAT Ibiza internacionális bemutatkozására a SEAT Leon Cuprával azonos időben kerül sor. Ez utóbbi a spanyol márka által mindeddig előállított legerősebb motorral mutatkozik be, ez 300 lóerős 2.0 literes TSI motort, és a családi ST modellben a közvetlen kapcsolású sebességváltóval is vegyített 4Drive összkerék hajtás elérhetőségét jelenti. Az Ibiza júniusban kerül a márkakereskedőkhöz, és megtalálható benne a legfejlettebb modern műszaki megoldás. Az MQB A0 platformnak betudhatóan imponálóan megnövelték a kényelmet és a belső teret. A SEAT

zászlóshajója egész megújításon ment át, míg, mint természetesen folyamatosan, megőrizték fiatalosságát, sportosságát, funkcionalitását és kényelmét. A korszerű Ibiza formailag is korszerűsödött, ami megőrzi a SEAT összetéveszthetetlen „génjeit” és fiatalos, sportos, izgalmas jellegét és áramvonalas kiképzését. Minden kétséget kizáróan a modern SEAT Ibiza nagyfokú előrelépést jelent a márka életében és egyben ebben a kategóriában is fordulópontot jelent.

Az Ateca FR, az Ibiza és a Leon Cupra mellett a SEAT standon egy design tanulmányautó is megjelenik, amellyel a SEAT 600 BMS előtt tiszteleg. Ez jó alkalom arra, hogy megemlékezzenek a SEAT 600-as 60. évfordulójáról. A múlt előtti főhajtásként legyártott 600 BMS a felejthetetlen, lenyitható tetejű SEAT 600D változatot idézi fel. Az első nemzedékhez tartozó ősökhöz hasonlóan, a 600 BMS-t is hátrafelé nyíló – a népi szóhasználatban „öngyilkos”-nak titulált – első ajtókkal építették, és megtartották a levehető vászontetőt is. A vonzó stílusú kis SEAT-ot világos szürke metál színű karosszériával, narancsszínű matricákkal és sokkal grafikusabb „600”-as logóval alkották meg. A modell megőrizte eredeti keréktárcsáit és fékjeit. A 600 BMS belső tere exkluzív bőrborítást kapott narancs színű varrással és szintén bőrből készült oldal elemekkel.

A SEAT és a Ducati közt a 2017-es MotoGP világbajnokságra létrejött partnerségből profitálva, ahol a Leon CUPRA 300 LE a motoros világbajnokságon résztvevő Ducati Csapat hivatalos gépjárműje, a Ducati Corse versenymotort is bemutatják a SEAT standon.

A SEAT stand az Automobil Barcelona 2017-en két zónából áll ezután, amit a település nemzetközileg nagy hírű „Diagonal” sugárútja fog kettészelni. A Leon CUPRA, a Ducati Corse versenymotor, sőt még az Ateca FR az első zónában állnak, a második zóna a korszerű SEAT Ibiza ötödik nemzedékét helyezi reflekrofénybe, miközben a SEAT 600-at a stand centrumában állítják ki, a SEAT szimulátorral közösen.

Luca de Meo, a SEAT elnöke az elképzelések alapján május 11-én, 10 órakor tartja megnyitó beszédét az Automobile Barcelonán. Ebben kitér ezután a gépjárműk digitalizálása és az autóipar összefüggéseire, az összekapcsolhatóság és a társaság elkötelezettsége, ezenfelül Barcelona települése továbbá az autószalon kapcsolatára. Mindezen túl az internacionális sajtó betekintést nyerhet a márka minden új fejlesztésébe.

A 2017-es esztendő speciális évet jelent a SEAT részére. Miután 2016-ban a cég történetének legjobb pénzügyi eredményét érte el 143 millió eurós operatív profittal és 232 milliós adózás utáni eredménnyel, a SEAT a modern évet is jó ütemben kezdte, mert az érétkesítés 14 %-kal növekedett az első negyedévben a megelőző évvel összehasonlítva. Ezzel a SEAT ma Európában az egyik leggyorsabban fejlődő márka.