A Seat és az IBM a mesterséges intelligenciával (AI) forradalmasítja a települési mobilitást

A Seat és az IBM a mesterséges intelligenciával (AI) forradalmasítja a települési mobilitást

A Seat és az IBM egy, a települési vezetés átalakítására szolgáló új megoldás kifejlesztését fedte fel. A bejelentést egy nappal a települési mobilitás forradalmasítására tervezett Seat Minimó bemutatása után tették, a „Mobility Advisor” az IBM Watson AI-t használja, hogy segítse a települési lakosokat napi közlekedési lehetőségeikről való tájékozott döntések meghozatalában: autóktól a robogókig, kerékpárokig és tömegközlekedésig.

„A forgalmi torlódások és a környezetvédelmi kihívások óriási nyomást gyakorolnak a települések átalakítására,” mondta Jordi Caus, a Seat új települési mobilitási koncepciójának vezetője. „A Seat-nál az modernizált városokkal és technológiai vállalatokkal működünk egyesült erővel, hogy megoldást találjunk a könnyebb és hatékonyabb mobilitásra. Az IBM fejlett felhő- és AI-technológiáival nyújt támogatást a mobilitás továbbfejlesztett megközelítésében, melyek megváltoztatják vállalkozásbeli stratégiánkat, míg javítják a települési területeken élő emberek életét.”

A 4G / 5G hálózatokra tervezett mobilalkalmazás most fejlesztés alatt áll, a „Mobility Advisor” az IBM Watson Assistant-t használja, hogy a fogyasztóknak kommunikációs felületet biztosítson az útvonalak tervezéséhez és optimalizálásához, tetejébe a legmegfelelőbb közlekedési lehetőségeket ajánlja.

Az IBM Watson Machine Learning hozzájárulásával a „Mobility Advisor” megtanulhatja a felhasználó preferenciáit, és személyre szabott ajánlásokat előállíthat az utazás legjobb módjára. Az IBM Cloud-hoz összekötve dinamikusan alkalmazkodik a változó körülményekhez, figyelembe véve az időjárás-előrejelzéseket, a forgalmi jelentéseket és a településben azon a napon bekövetkező eseményeket. Ez magában foglalja a felhasználó előírásait és korábbi döntéseinek adatait annak érdekében, hogy a legjobb szállítási módokat ajánlják minden alkalommal – még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy kiszálljon a gépjárműből, sétáljon, vagy egy Seat e-KickScooters-t használjon az utazás egy részéhez.

„A következő években a településekben kiépülő 5G hálózatokkal a vezetési impulzus módosításának lehetőségei korlátlanok” – mondta Juan Ramon Gutierrez Villar, az IBM Global Markets ipari megoldások vezetője. „Az IBM-nél a távközlési vállalatokkal és az modernizált gyártókkal, akárcsak a Seat-tal dolgozunk, hogy biztosíthassuk a vízióik megvalósításához létfontosságú nyílt technológiákat, melyekkel roppantul kontextusú, személyre szabott felhasználói élményeket hoznak létre, amelyek sebesen működnek több felhőn és informatikai platformon át.”

A Seat K + F mobilitási csapata még mindig együttműködik az IBM technikusokkal a Mobility Advisor koncepciójának és az eltérő előrelátható alkalmazásoknak a kialakításában. A Seat független cége, a mobilitást elősegítő új megoldásokat tesztelő XMOBA-val egyesült erővel, a Seat elemzi a Mobility Advisor jövőbeni integrációját az ügyfelek részére már most is ajánlott Justmoove mobilitási megoldásokat kínáló platformmal. Az IBM részéről a projektet a Viewnext hajtja végre, amely egy IBM leányvállalat Spanyolországban.