A Nissan két új benzinmotorral és a rendkívüli N-Sport változattal teszi szélesebb körben vonzóvá a Micrát

A Nissan két új benzinmotorral és a rendkívüli N-Sport változattal teszi szélesebb körben vonzóvá a Micrát

Eljött az ideje a még izgalmasabb Micrának. A Nissan két új benzinmotort vezetett be a híres csapotthátú autójához, ezenfelül elénk tárta a Micra N-Sport nevű kivételes változatot is.

A minden felszereltségi szinten elérhető 1,0 literes IG-T motor 100 lóerős teljesítményt ad le egy ötsebességes kézi sebességváltón át. A háromhengeres egység a 0,9 literes, 90 lóerős manuális váltós motor helyébe lép, és fontos fejlődést jelent a hatékonyság és a teljesítmény kapcsán. Növekedett a teljesítménye (+ 10 LE), nyomatéka (+20 Nm), kedvezőbb lett a CO2-kibocsátása (-13 és -15 g/km közt a felszereltségtől függően) és mérséklődött üzemanyagfogyasztása is (-0,6 és -0,7 l/100 km közt a felszereltségtől függően) a kedvezőbb fenntartási költségek érdekében.

A modern motort élénkebb reakciók definiálják, ami a jobb gyorsuláson is tetten érhető. A zaj és vibráció (NVH) mérésével jellemezhető kifinomultság is javult, hála a csendesebb utasteret szolgáló, a gördülési zajt jobban kiszűrő szigetelésnek.

A Micra – a 2016-ban bevezetett friss 5. generáció óta első alkalommal – már automata sebességváltóval szintén rendelkezésre áll. Az egység egy fejlett fokozatmentes sebességváltó (CVT), amely a Nissannál az X-Tronic nevet kapta.

A D-step-technológiának betudhatóan kifinomultabb a teljesítményleadása, és jobb vezetési élményt biztosít a vezetőnek, mint a szokásoknak megfelelő fokozatmentes sebességváltók. Ez különösen a gázpedál hirtelen lenyomására adott reakcióban érhető tetten. A D-step-technológia mindemellett gyorsabb visszaváltásokat és kedvezőbb valós státuszok közti üzemanyag-fogyasztást is nyújt.

A Micra X-Tronic kimagasló vezethetőségének hála remek a gépkocsi a zsúfolt települési környezetbe. A finom kapcsolásokkal funkcionáló sebességváltó igazán rugalmas teljesítményt nyújt a sűrű forgalomban.

A Nissan Micra modellcsalád új zászlóshajója az 1.0 literes 117 lóerős motor, amelyhez egy sportosabb hatsebességes sebességváltó tartozik. Nem simán a 100 lóerős változat áthangolt, erősebb variánsa, hanem egy alapjaiban más motor. A még mindig mindössze háromhengeres erőmű sportosabb vezetési élményt biztosít az ügyfeleknek, hála 180 nm-es nyomatékának, amit a túltöltés szerepkör újabb 20 Nm-rel növelhet meg. Ezzel a Micra egyenesen a B-szegmens sportos csapotthátú („warm hatch”) mezőnyének középpontjába kerül.

Ellenben nem kizárólag a hajtáslánc változott: ez a Micra változat még dinamikusabb menetteljesítményekkel büszkélkedhet, köszönhetőn alacsonyabb hasmagasságának (-10 mm), áthangolt futóművének és közvetlenebb kormányzásának. A korszerű krómozott kipufogóvégek és a 17 hüvelykes könnyűfém keréktárcsák teszik tökéletessé az ezzel a hajtáslánccal szerelt Micra megjelenését.

Helen Perry, a Nissan Europe kisautókért felelős ügyvezetője kijelentette: „A modern és hatékonyabb 1,0 literes, 100 lóerős hajtáslánc bevezetésével, továbbá a 117 lóerős sportos csapotthátú változattal egy még izgalmasabb Micrát kínálunk vásárlóinknak”.

Az ígéretünket egy újabb lépéssel – a modern Micra N-Sport speciális változat bevezetésével – túl is teljesítjük. A változat célja, hogy kiaknázza a Micra teljesítményorientált kialakításában és élvezetes vezetési élményt kínáló személyiségében rejlő lehetőségeket. A nagyon sok szerfelett vonzó és exkluzív stílusbeli frissítésnek betudhatóan kiemelkedik a tömegből. E frissítések a következők:

A KÜLSŐ MEGJELENÉS FEJLESZTÉSE

 • – Karbonhatású borítás a könnyűfém keréktárcsákon és a külső tükörházakon
 • – Fekete felületű oldalsó borítások, valamint első/hátsó lökhárítók
 • – Halgoén technológiájú első ködfényszórók
 • – Sötétített hátsó üvegek
 • – N-Sport embléma
 • – Opcionális: LED-fényszórók + LED-ködfényszórók

AZ UTASTÉR FEJLESZTÉSEI

 • – Alcantara/bőr belső kárpitok
 • – Fehér légőbeömlők
 • – Kartámasz az első ülésekhez
 • – Fekete tetőkárpit
 • – Sportos megjelenésű padlószőnyegek
 • – Tolatókamera és parkolássegítő érzékelők
 • – I-Key okos kulcs (kulcs nélküli ajtónyitás és nyomógombos motorindítás)
 • – Opcionális: Téli csomag (első ülésfűtés + fűthető külső tükrök)

Az N-Sport a korszerű 1,0 literes motor mindkét változatával rendelhető (117 és 100 LE)

Helen Perry a következőket tette hozzá: „A modern Nissan Micra N-Sport bemutatásával egy exkluzív és még sportosabb csomagot alkottunk meg, amely még élvezetesebbé teszi a gépkocsi vezetését.”

A Nissan Micra friss 100 és 117 lóerős benzinmotorjai a legfejlettebb műszaki megoldásokat kínálják. Úgy tervezték őket, hogy a teljesítmény és hatékonyság kifogástalan egyensúlyát nyújtsák, míg a jármű fenntartási költségei a lehető legalacsonyabban maradnak. Mindkét motor megfelel a legkorszerűbb Euro6d-Temp károsanyagkibocsátási szabvány követelményeinek.