A motorsport ihlette: a MINI John Cooper Works GP Pack

A motorsport ihlette: a MINI John Cooper Works GP Pack

Vadonatúj különlegességek a MINI John Cooper Works opcionális extrafelszereltségeit egyesítő palettán: a limitált szériában készült MINI John Cooper Works GP letaglózó kisugárzását a hétköznapok útjain exkluzív karosszéria-kiegészítők és utastéri elemek idézik meg.

A prémium kisautók mezőnyében a MINI John Cooper Works (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,9 – 7,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 157 – 162 gramm / km) az extrém vezetési élmény abszolút csúcsa, amelynek vérpezsdítő menetteljesítményét csupán egyetlen ritkaság képes túlszárnyalni: az új MINI John Cooper Works GP (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 7,3 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 167 gramm / km). A limitált szériában készült élsportoló leginkább a zárt versenypályák aszfaltcsíkjain tudja kibontakoztatni erőforrása és hajtáslánc-technológiája tervezőmérnöki legjavát, az exkluzív négykerekű lebilincselő kisugárzása azonban mostantól a hétköznapok útjain is visszaköszönhet, a MINI John Cooper Works műszaki alapjain: 2020 júliusától a MINI John Cooper Works GP Pack karosszéria-kiegészítői és utastéri elemei gyárilag felszerelt opcióként válnak elérhetővé a modellhez. A rendhagyó stílusjegyeket és egyedi felszereltségi tételeket kínáló csomag a versenypályák hamisítatlan hangulatát eleveníti fel.

A MINI John Cooper Works GP Pack elemei kiváltképp kifejező módon hirdetik a motorsport iránti szenvedélyt. A csomag összes tétele tökéletesen harmonizál a MINI John Cooper Works formanyelvével és karakterével. A tervezőmérnökök a MINI John Cooper Works GP Pack megalkotásakor az őrjítő sebességtől tomboló versenypályák lüktető szívében felhalmozott szaktudást hívták segítségül, amely a MINI John Cooper Works modellek megszületését is inspirálta és az új MINI John Cooper Works GP fejlesztését is övezte. Közreműködésükkel a MINI John Cooper Works minden korábbinál vérmesebb menetteljesítményt garantál.

A Racing Grey metál karosszériafényezési árnyalat, valamint a tető, a MINI John Cooper Works légterelő szárny és a külső visszapillantó házak Melting Silver metál árnyalata – amely együtt tökéletes kontrasztot alkot – eddig kizárólag a MINI John Cooper Works GP kiváltsága volt. A motorháztető légbeömlő-nyílásának fekete kerete, a fekete tanksapka és a fekete kilincsek még tovább erősítik a két élsportoló rokonságát. A 18” méretű MINI John Cooper Works Cup Spoke könnyűfém keréktárcsák közepét „GP” emblémával ellátott kerékagy-sapkák díszítik, a MINI John Cooper Works GP Pack további exkluzivitásaként pedig a sötétített első fényszórók és hátsó lámpák Piano Black kereteket, a motorháztető és a csomagtérajtó fekete MINI logókat, a küszöbök pedig mindkét oldalon „GP” emblémával ellátott küszöbléceket kapnak.

A motorsport ihlette kisugárzás ellenére azonban a MINI John Cooper Works a hétköznapok útjain is kompromisszumok nélkül használható. Az utastér négy ülése a versenypályák utánozhatatlan hangulatát árasztja, miközben a MINI John Cooper Works GP-t a mérnökök két üléssel álmodták valóra. A MINI John Cooper Works GP Pack részei a Dinamica bőrkárpittal húzott, „GP” emblémával ellátott MINI John Cooper Works sportülések is. Az ülések elé fektetett szőnyegeket vörös kontraszt-varrások szegélyezik, az első párt ráadásul „GP” embléma is díszíti. A csomag részét képező MINI John Cooper Works bőrözött sportkormányt egyedülálló kialakítás szerint tervezték meg a dizájnerek: a kormány karimáját vörös kontraszt-varrással ellátott Walknappa bőr borítja, háromdimenziós nyomtatással készített, fém „12-órás” jelzéssel. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető, nyolcfokozatú Steptronic Sport automataváltóval felszerelt modellek esetén a MINI John Cooper Works GP Pack része a kormány mögötti két váltófül is, amelyeket „GP” emblémával ellátva, ugyancsak háromdimenziós nyomtatással állítanak elő.

Az eredeti MINI tartozékok között mindezeken felül számos olyan, kifejezetten a MINI John Cooper Works GP Pack tételeihez passzoló kiegészítő megtalálható, amelyekkel a brit prémiumgyártó ügyfelei még egyedibbé varázsolhatják négykerekű kedvencüket. A MINI John Cooper Works dinamikus kiállása többek között egyedi légbeömlő-nyílással ellátott motorháztetővel, szénszálból készült oldalsó irányjelző-panelekkel és csomagtér-kilinccsel, illetve fekete övvonal-betétekkel fokozható tovább. Az ajtók mögött Alcantara-borítású, szénszálból készült MINI John Cooper Works váltógomb és MINI John Cooper Works kézifékkar idézi meg a versenypályák hamisítatlan hangulatát.