A modern Volkswagen Crafter

A modern Volkswagen Crafter

Ügyfélközpontú szállítási megoldások a legmagasabb színvonalú gazdaságosság mellett – ennek szellemében, s pontosan a vásárlói igények véleménye alapján fejlesztették ki tervezői a modern Crafter sorozatot az igen sokrétű felhasználói célcsoportok elvárásainak kielégítésére, amely a következő években több mint hat kategóriában célozhatja meg a mezőny legkedvezőbb paramétereit.

Mérföldkő az ügyfélközpontúságban

Mi támogatja a leghatékonyabban a futárszolgálatok tevékenységét a sűrű belvárosi forgalomban? Hogyan mozoghatnak az építőipari járművek sáros terepen is játszva? Hogyan előzhetők meg a hosszú utakon elfáradó vezető okozta balesetek? Az ügyféligények és alkalmazási követelmények részletes kutatása és korrekt megértése érdekében a modern Crafter kifejlesztése alatt nagyszámú ügyfelet mindennapi munkája alatt is elkísértek a szakemberek. Ilyen módon végezhettek mivel valódi és élő elemzést az ügyfél konkrét szükségleteiről, azonkívül azok hasznos megoldási lehetőségeiről. A modern Crafter mindezen egyéni kihívásokra modernizált és praktikus megoldásokat ígér.

A modern Volkswagen Crafter
A modern Volkswagen Crafter utastere

A legmagasabb fokú gazdaságosság és környezetvédelem

A modern Crafter modern fejlesztésű, Euro 6 minősítésű motorjaival és teljes egészében modern tervezésű karosszériájával kategóriája legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztását és károsanyag-kibocsátását célozza.

Rövid- és hosszútávú használatra ugyanúgy ideális, különösen megbízható erőforrások támogatják csökkenteni az állásidőket. A korszerű Crafter továbbá kopó alkatrészei, karbantartása és javítása csekély költségszintjével hosszú távon is kedvező üzemeltethetőséget biztosít.

Kivételes funkcionalitás és mindennapos használhatóság

Megfelelő méretei is a modern Crafter maximális kihasználhatóságát szolgálják, amely a terjedelmes raktérfogat és a lehető legkisebb külső méretek isteni összhangját kínálja. Ezzel ugyanabban az időben gondoskodik fordulékonyságról és az összes terhelési állapotban biztos menettulajdonságokról, de a korszerű Crafter raktere térfogata és hosszúsága tekintetében is éppúgy felülmúlja elődjét és vetélytársait.

Magas fokú sokoldalúság

A korszerű Crafter első ízben kínálja már a magasabb össztömeg-kategóriákban is változatai különösen széles palettáját. A kimondottan a Crafter részére kifejlesztett „EA 288Nutz” 2,0 literes TDI motor négy teljesítménylépcsőben megjelenik a palettán, elvárásoknak megfelelően 75 kW (102 LE), 90 kW (122 LE), ezenkívül 103 kW (140 LE) vagy BiTurbo-TDI kivitelében 130 kW (177 LE) teljesítménnyel választhatják a vásárlók. A korszerű Crafter motorizáltsága jócskán széles kínálatában elvárásoknak megfelelően első-, hátsó- vagy a 4MOTION összkerékhajtással rendelhető. Az ügyfelek minden egyes hajtásváltozatban manuális és automata sebességváltó közt is választhatnak – ennél sokszínűbb kínálat aligha állt még rendelkezésre e piaci szegmensben.

Ez ellenben még korántsem az összes: modellváltozattól függően járműhosszúságból is három eltérő áll rendelkezésre. Ehhez a zárt kivitelek szintén három eltérő tetőmagassága társul, mindent összevetve az összes ügyfél – a választott modell függvényében – egyéni igényeinek leginkább kedvező módon konfigurálhatja a modern Craftert. Ennek megfelelően az összes vásárló a motor, a sebességváltó, a hajtásrendszer, a járműhosszúság és a tetőmagasság részére legmegfelelőbb összeállítását választhatja.

A legjobb vezetői segédrendszerek

A korszerű Crafter vezetői segédrendszerei terén az összes eddiginél jóval magasabbra emeli a mércét a nagyméretű transzporterek szegmensében. A cél ez esetben, hogy a korszerű aktív és passzív biztonsági rendszerek mindenfajta terhelési állapot mellett korrekt védelmet nyújthassanak a bennülők részére. Az ebben a kategóriában elsőként alkalmazott elektromechanikus szervokormánynak hála a modern Crafter kínálatában olyan aktív vezetői segédrendszerek egész sora jelenhet meg, akárcsak a vontatmány-stabilizáló funkcióval kiegészített ESP, a követési távolság önvezérelt szabályzása (ACC), a másodlagos ütközésvédelem, az oldalszél-asszisztens vagy éppen a vontatmánnyal végzett manőverezést segítő berendezés. A passzív biztonság tekintetében a vezető és az utasok első, oldal- és fejlégzsákjai mellett is fejlett technikák sokasága áll rendelkezésre. Mint amilyen a tolatókamera, a parkolássegítő távolságellenőrző rendszer és a parkolóhelyről való kiállást segítő szerepkör (Rear Traffic Alert). A problémamentes, jókora hatótávú látást LED-fényszóró, kanyarodófény és távfény-asszisztens hivatott támogatni. A modern Crafter mobil-online-szolgáltatásai is pontosan az ügyfelek egyéni igényeire szabhatók.

A modern Volkswagen Crafter
A modern Volkswagen Crafter hátsó nézete

Alapjaiban korszerű tervezői megközelítés

A korszerű Crafter alapjaiban korszerű tervezési koncepció mentén született. A haszonjárművek körében különösen releváns, hogy egy-egy konstrukció ténylegesen „funkcionáljon” is az egyes ügyfélcsoportok részére. Ennek érdekében a modern Crafter alapvetően korszerű haszonjármű-architektúra alapjaira fejlesztett, külsejében és utasterében hasonlóképpen.

A modern Crafter azonfelül azon ötleten alapul, hogy a Transporter széria – amely a márka haszonjármű kínálatának szíve – olyan „nagytestvérrel” egészüljön ki, amely e szegmensben mindeddig idegen felületi minőségekkel, robusztus konstrukcióval és kifinomult igényességgel érkezik.

Modern, önálló gyártási színtér

Kimondottan a modern Crafter részére korszerű üzem létesült Wrzesniában, amely Poznan-Antoninek már több mint húsz esztendeje funkcionáló Volkswagen-üzeme mellett a márka már második termelési színtere Lengyelországban. A jövő Crafter-gyára 220 hektáron, azaz csaknem 300 futballpályányi tartományban épült fel Wrzesniában. Teljes kapacitásakor több mint háromezer dolgozónak ad munkát, a beszállító cégek megtelepedésével mindazonáltal újabb munkahelyek sokasága jön létre e régióban.