A modern Škoda FABIA – Ötletesebb, mint valaha

A modern Škoda FABIA – Ötletesebb, mint valaha

A korszerű Škoda FABIA ötletesebb, mint valaha: a sikermodell negyedik generációja felszereltségétől függően akár negyvenhármat is kínálhat a márkára sajátos Simply Clever részletmegoldásokból, amelyekkel a cseh autógyártó nagyban megkönnyíti kuncsaftjai részére a mindennapi autózást. E funkciók közül öt teljesen új a kínálatban, ameddig újabb nyolc most jelenhet meg első alkalommal a FABIA fedélzetén. Az olyan újdonságok mellett, mint az első ülések közti kivehető pohártartó, „Škoda-klasszikusok” teszik teljessé az kreatív megoldások palettáját, példaként a tanksapkafedélben elhelyezett és gumiabroncs-profilmélységmérővel kiegészített jégkaparó, a vezetőoldali A-oszlopon kialakított parkolójegytartó és a vezető ajtajában elhelyezett esernyő.

A friss FABIA öt új Simply Clever megoldással jelentkezik

Mindjárt öt olyan átgondolt Simply Clever részlet is megjelenik a modern FABIA palettáján, amely első ízben jelenik meg Škoda-modellben. Kívánságra mindent összevetve a csomagtartóba modernizált, rugalmas tárolórekesz is rendelhető, amely helytakarékos módon az oldalfalon kapott helyet és szükség során a csomagok rögzítéséhez ki is húzható. Még sokoldalúbb használatot kölcsönöz a beltér részére az első ülések közti kivehető pohártartó, a középkonzol tárolórekeszben ugyanakkor a hitelkártya vagy a parkolójegy részére kialakított új rögzítőkapocs, azonkívül tolltartó-gumiszalag gondoskodhat nagyobb rendről. A középső alagút szintén opcionális doboza a hátsó utasoknak szolgálhat az apró eszközök kreatív tárolóhelyeként, a rekesz simán a középkonzol és a hátsó ülés közé helyezhető és önmagát rögzíti. A Simply Clever elgondolások sorát bővíti az extrafelszereltségként rendelhető panorámatetőhöz kiegészítőként kapható napellenző, amely használaton kívül simán eredeti mérete harmadára hajtható össze és a csomagtérborítás alatt tárolható.

Nyolc megoldás más Škoda-modellekből érkezett a FABIA választékába

Összesen nyolc Simply Clever részlet a Škoda felsőbb modellsorozataiból érkezett a korszerű FABIA kínálatába, s első ízben állnak rendelkezésre a közkedvelt kisautóhoz. Ezek közé sorolható példának okáért a csomagtérfedél alá függeszthető multifunkciós zseb, amely kabátok vagy dzsekik ideális tárolóhelyeként 3,5 kilogrammig terhelhető. Az OCTAVIA és az ENYAQ iV kínálatából lehetnek ismerősek az első üléstámlákon elhelyezett, könnyűszerrel elérhető okostelefon-zsebek, a kesztyűtartóban ugyanakkor kártya- és pénzérmetartó nyújt támogatást nagyobb rendet tartani. Az első utasülés lehajtható támlája a különösen hosszú eszközök szállítását támogatja. A Style felszereltségi szinten első ízben rendelhető extrafelszerelésként a FABIA modellek belső visszapillantó tükréhez USB-C-csatlakozó, amely nélküle biztosíthatja példaként a fedélzeti kamera áramellátását, hogy függő kábellel zavarná a vezető kilátását. A hátsó olvasólámpák kényelmesen elölről is kezelhetők, ideális megoldásként a hátsó üléseken utazó gyerekek tekintetében, akik túl kicsik hozzá, hogy felkapcsolják őket. Az okostelefonok a Phone Box rekeszében induktív úton is tölthetők. Extrafelszerelésként rakodóperemvédő is rendelkezésre áll, amely a csomagtérajtó felnyitása után hajtható ki, s eredményesen óvja a fényezést a karcolásoktól, fényvisszaverőinek hála ugyanakkor a biztonságot is növeli a csomagtartó pakolásakor.