A modern NissanConnect még jobb infotainment élményt nyújt a Micra tulajdonosoknak

A modern NissanConnect még jobb infotainment élményt nyújt a Micra tulajdonosoknak

A Nissan Micra szupermini csapotthátúhoz új, kibővített funkcionalitást kínáló NissanConnect Infotainment rendszer válik hozzáférhetővé.

Az ügyfelek élvezhetik a zökkenőmentes és intuitív konnektivitás előnyeit. Az Android Auto és Apple CarPlay kompatibilitást is kínáló NissanConnect-rendszer kínálja a felhasználóknak, hogy megtervezzék útjukat, mielőtt elindulnának otthonukból vagy munkahelyükről. A kimagasló pontosságú és cizellált útvonal megtervezéséhez a TomTom Premium navigációs rendszer valós idejű forgalmi adatait használja.

A felhasználók a TomTom utcaszintű navigációs alkalmazásából közvetlenül elküldhetik a célállomást a gépkocsinak.

A Nissan Micra új integrált érintőképernyős fejegységet kapott, amellett egy korszerűsített megjelenítőt a műszeregység műszerei közé, mindemellett a kormánykerék gombjai is megújultak.

A modern NissanConnect-fejegység nagyméretű, héthüvelykes érintőképernyőjének mérete ugyan nem növekedett az elődhöz képest, de kevesebb fizikai gomb fedezhető fel rajta és új multi-touch képességeket is kapott. A főképernyő teljesen testre szabható, mindent összevetve a felhasználók parancsikonokat is hozzárendelhetnek a gyakori feladatokhoz. Acenta, N-Connecta és Tekna szinteken az Android Auto és Apple CarPlay-rendszerek is az alapfelszereltség részét képezik.

A műszerfali monitort is átdolgozták, mindent összevetve az újabb információkat jelenít meg telefonhívások és SMS-üzenetek fogadása esetén.

A Micra csúcstechnológiás hangfelismerő rendszert is kapott, a hangutasítások a kormánykerék átdolgozott gombjaival állnak rendelkezésre. A hangvezérléssel már lehetséges hívások kezdeményezése, SMS-üzenetek felolvastatása és a zenelejátszás irányítása is.

A frissített NissanConnect-rendszerhez modernizált navigációs rendszer is tartozik. A korszerű intuitívan kezelhető funkciók közt megtalálható az egysoros keresés és a multi-touch, mellyel a térkép nagyítható vagy kicsinyíthető.

A felhasználók okostelefonjukról még otthon megadják az úti célt, elküldhetik azt a gépkocsinak, mindent összevetve amint beülnek a kormány mögé, rögvest a navigáció támogatásával indulhatnak útnak. Később a Saját jármű keresése funkcióval elmenthetik a gépkocsi parkolóhelyét, mikor is visszaváltanak a telefonos navigációra az út utolsó, gyalog megtett szakaszán.

A modern NissanConnect rendszer valós idejű forgalominformációkat is nyújt, és esély kínálkozik az útvonal újratervezésére menet közben is, hogy az utazás a lehető legrövidebb ideig tartson. Ez a szolgáltatás öt évig költségmentes és átruházható a második és harmadik tulajdonosra is.

A csomag vezeték nélküli térképfrissítéseket is magába foglal, négy térítésmentes frissítéssel, minimum három éven keresztül. Ez a szolgáltatás is teljesen átruházható a későbbi tulajdonosra.

A TomTom navigáció N-Connecta és Tekna szinteken alapfelszereltség, Acenta szinten opcionális.

A Micra frissítése nem kizárólag a NissanConnect infotainment rendszert érintette. A hátsó elektromos ablakemelők az alapfelszereltség részét képezik N-Connecta és Tekna szinten, amíg Acenta szinten külön választhatóan rendelhetők. N-Connecta és Tekna felszereltségi szinteken az önvezérelten sötétedő visszapillantó tükör az alapfelszereltség része. A hátsó parkolássegítő érzékelők is megváltoztak, ezáltal azok jobban illeszkednek a hátsó lökhárítóba.