A MINI John Cooper Works újabb mérföldkőhöz érkezett a 24-órás megmérettetés felé vezető úton

A MINI John Cooper Works újabb mérföldkőhöz érkezett a 24-órás megmérettetés felé vezető úton

A Nürburgring mesés futamára készülve a MINI John Cooper Works sikeresen futotta meg első tesztköreit a BMW Group dél-franciaországi tesztközpontjában.

A Bulldog Racing új MINI John Cooper Works versenyautója átesett a tűzkeresztségen: a nürburgringi 24-órás megmérettetésre készülő modell az elmúlt hetekben sikeresen teljesítette átfogó tesztprogramját a BMW Group dél-franciaországi tesztközpontjában, a Marseille és Avignon közt elterülő egykori versenypálya aszfaltcsíkján.

A részletes tesztprogram legfontosabb vezérelve az volt, hogy a mérnökök felmérjék a versenyautó intenzív terhelésekre adott reakcióit, amellett a hajtáslánc- és futómű-technológiai alkatrészek tartósságát. A hozzávetőlegesen 225 kW / 306 lóerő maximális teljesítményre képes MINI volánjánál a BMW Group futómű-technológiai mérnöke, Patrick Häussler foglalt helyet, aki a versenycsapat részére rendkívüli hozzáadott értéket képviselt: főállásában Patrick a sorozatgyártásba kerülő BMW és MINI modellek fejlesztésén dolgozik, ezáltal a BMW Group dél-franciaországi tesztközpontjában többéves ismeretre támaszkodik.

„A márciusi bemutatkozásunk arról szólt, hogy a MINI John Cooper Works alapvetően funkcionál. Most viszont, a BMW Group dél-franciaországi tesztközpontjában már minden fejlesztésünket részletekbe menően elemezhettük és tesztelhettük. A hosszútávú futamokhoz létfontosságú kötelező elemek és beállítások mellett itt szélsebesen elvégezhettük a modell elengedhetetlen módosításait és finomhangolásait is” – nyilatkozta a Bulldog Racing csapatfőnöke, Friedhelm Thelen.

„Most vezettem első alkalommal a 24-órás megmérettetésre készülő MINI John Cooper Works versenyautót. Modern modellről van szó, így meglehetősen fantasztikus, hogy máris milyen messzire jutottak vele a mérnökök. Napról napra több tesztkilométert tudtunk megtenni, ezáltal elkezdhettük tesztelni a beállításokat és a gumikat is. Kétséget kizáróan pozitív véleménnyel vagyok a gépkocsiról. Jelentős boldogság volt számomra, hogy részese lehettem a várhatóan nagyszerű nürburgringi futam előtti felkészülésnek” – mondta Patrick Häussler, a BMW Group futómű-technológiai mérnöke.

A Bulldog Racing a következő hetekben a Nürburgring Nordschleife aszfaltcsíkján folytatja a modern MINI John Cooper Works versenyautó fejlesztését. A modell első ízben a május 6-8. közti hétvégén megrendezendő ADAC 24-órás kvalifikációs futamon gurul fel a Nürburgring rajtrácsára.