A MINI a tisztán elektromos meghajtású MINI John Cooper Works modellek koncepcióin dolgozik

A MINI a tisztán elektromos meghajtású MINI John Cooper Works modellek koncepcióin dolgozik

Az angol prémiumgyártó új járműszerkezeti megoldásai az összes régebbinél szélesebb modellpaletta-bővítési lehetőségeket biztosítanak, a MINI John Cooper Works modellek által fémjelzett vezetési impresszió ugyanakkor mindent összevetve károsanyag-kibocsátás nélkül is életre kelhet.

A MINI modellpalettájának fejlesztése az elektromos mobilitás térnyerésére összpontosít és a márkára sajátos vezetési behatás merőben új perspektíváival kecsegtet – új utakat nyitva meg a MINI John Cooper Works modellek előtt is. Az angol prémiumgyártó új járműszerkezeti megoldásai arra is alkalmat kínálnak, hogy az extrém menetteljesítmény és a vérpezsdítő vezetési impresszió kettősét a belsőégésű erőforrások mellett a tisztán elektromos hajtáslánc-technológiák is átélhetővé tegyék.

Az elmúlt évtizedben a MINI nagymértékű lépéseket tett az elektromos mobilitás népszerűsítése felé vezető úton. A MINI Cooper SE Countryman ALL4 plug-in hibrid modell (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 1,7 – 2,0 liter / 100 km; vegyített energiafogyasztás: 13,1 – 14,0 kWh / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 40 – 45 gramm / km) a márka egész éves újautó-értékesítési mutatójának 5 százalékát teszi ki, amely már a tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper SE (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 0,0 liter / 100 km; vegyített energiafogyasztás: 14,8 – 16,8 kWh / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km) sikeres piaci premierjét követő pár hónapban a kétszeresére emelkedett. A MINI erre a jártasságra építkezve, a jövő járműtechnológiái felé nézve vágott bele a tisztán elektromos meghajtású MINI John Cooper Works modellek következő fejlesztési fázisába.

„A tisztán elektromos MINI bebizonyította, hogy a márkára sajátos vezetési impresszió és az elektromos mobilitás hibátlanul vegyíthető” – mondta Bernd Körber, a MINI vezetője. „Itt az idő, hogy a MINI John Cooper Works modellek teljesítmény iránti szenvedélyét hosszú távon fenntartható módon váltsuk valóra. Így kezdtük el a tisztán elektromos meghajtású MINI John Cooper Works modellek koncepcióinak kifejlesztését” – tette hozzá.

A tisztán elektromos meghajtású MINI John Cooper Works modellek fejlesztési munkálatai jól példázzák, hogy az elektromos mobilitás a márka jövőjét nézve is mennyire lényeges szempont: a cél a fenntarthatóság, a menetteljesítmény és a szenvedély kifogástalan harmóniája. „A belsőégésű erőforrással szerelt MINI John Cooper Works modellek még mindig meghatározó szerepet játszanak modellpalettánkon, hogy teljesítményre éhező rajongóink legbelsőbb vágyait és szükségleteit is nemzetközileg kielégíthessük. A zéró emissziójú maximális teljesítménnyel ugyanakkor megteremtjük annak a lehetőségét, hogy a MINI John Cooper Works modellek specifikus arculatát az összes régebbinél színesebbre rajzoljuk” – nyilatkozott Bernd Körber.