A korszerű háromajtós MINI a hó és jég birodalmában tesztel

A korszerű háromajtós MINI a hó és jég birodalmában tesztel

A háromajtós MINI lappföldi megmérettetésével a prémium kisautó-szegmens etalonjának ötödik modellgenerációja megkezdi átfogó menetdinamikai tesztelését.

A korszerű MINI modellcsalád megkezdte a bemelegítést – stílusosan az Északi sarkkör dermesztő körülményei közt. A BMW Group mérnökei a svédországi Arjeplog hóval és jéggel borított tájain veszik górcső alá a korszerű MINI menetdinamikai adottságait. Az angol kedvenc új kiadása tisztán elektromos meghajtással büszkélkedhet, a Svédországban végzett téli tesztek ugyanakkor kulcsfontosságúak a modell sorozatgyártása felé vezető úton. A prototípusok energiával telt hajtáslánc-technológiája, nagyfeszültségű akkumulátora, vezérlőelektronikája és járműtöltő technológiája még a fagypont alatti extrém hőmérsékletben is magas fokú megbízhatóságról és kifinomultságról tesz tanúbizonyságot. A hóval borított utak és a befagyott tavak speciálisan felkészített területei ideális tesztpályákat szolgáltatnak ahhoz, hogy a mérnökök a hajtáslánc-technológia, a kormánymű és a futómű-technológia beállításait részletekbe menően elemezzék, finomítsák és optimalizálják.

A háromajtós MINI ismételten a modern MINI modellcsalád első képviselőjeként ünnepli világpremierjét. Az ötödik generáció háromajtós modelljének járműkoncepcióját a kezdetektől a vezetés zéró emissziójú élményét szem előtt tartva tervezték meg a mérnökök, a kisautó-szegmens etalonjának új kiadása mindent összevetve nem kizárólagosan a MINI által fémjelzett agilitás, de a minimális alapterületen tágas utasteret garantáló, ötletes helykihasználás új dimenzióját is valóra váltja.

A korszerű háromajtós MINI-hez az aktuális MINI Countryman utódja is csatlakozik ezután: a prémium kompakt kategória csúcsmodelljének új kiadása belsőégésű erőforrással és tisztán elektromos meghajtással szintén rendelkezésre fog állni. A MINI mindemellett idén a prémium kisautó-szegmens etalon crossover modelljének tanulmányát is elénk tárja.

„A MINI növekedési pályára állt, egész energiával haladva a tisztán elektromos jövő felé. Az ikonikus háromajtós digitális innovációkkal teli, hálózatról tölthető gokart-élménnyel ajándékozza meg ügyfeleinket – a hosszútávú fenntarthatóság egyértelmű üzenetét hordozva, minimális ökológiai lábnyom mellett” – mondta Stefanie Wurst, a MINI márka vezetője.

A modern háromajtós MINI következetesen írja tovább a nagyvárosi vezetés élményéről szóló sikertörténetet, amely már több mint hatvan esztendeje a márka védjegye. Az angol prémiumgyártó az elkövetkezendő időszakokban ezt még letisztultabb, az összes régebbinél fenntarthatóbb módon váltja valóra. Erre a hagyományos karosszéria-koncepció kialakítása is ékes példaként szolgál: a tisztán elektromos hajtáslánc-technológia lehetőséget adott a mérnököknek arra, hogy az autóépítés vezérelveit az alapoktól gondolják újra és a MINI által fémjelzett egyediségnek, részletgazdagságnak, hagyományőrzésnek és újítások iránti szenvedélynek új kiindulópontot nyújtsanak. A modern MINI kialakítása ugyanakkor a márka mindent elsöprő történelme előtt is tiszteleg, merthogy a legújabb modern műszaki megoldás és a maximális vezetési impulzus a lehető legkisebb alapterületen egyesül.

A BMW Group svédországi tesztközpontjában a mérnökök optimálisan finomíthatják tovább a modern háromajtós MINI vezethetőségét. A havon és jégen megtett körökön precízen finomhangolható az elektromos motor azonnali teljesítmény-leadása, a tapadásoptimalizáló rendszerek irányítása, a modell kanyarokban tanúsított viselkedése, a kerékfelfüggesztések és a lengéscsillapítók karakterisztikája, amellett a kormánymű precizitása és a fékrendszer pontossága. Az integrált hajtáslánc- és futómű-technológiai alkatrészek egy lélegzetelállítóan harmonikus egységről tesznek tanúbizonyságot, amely nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a sorozatgyártásban kínált modell a gokartos vezethetőség és a példa nélküli menetkomfort csodálatos, MINI-re sajátos egyensúlyát adja az ügyfelek kezébe.