A korszerű BMW X2

A korszerű BMW X2

A bajor prémiumgyártó legkisebb terepkupéja az ikonikus és divatépítő stílusjegyek izgalmas elegyével, három hajtáslánc-változattal, sőt még kategóriája legkorszerűbb digitális felszereltségével gurul be az aktív életmódot folytató nagyvárosi fiatalok érdeklődési körébe.

Minden részletében különleges formanyelvével és sportosra hangolt futóművével a korszerű BMW X2 a vezetés mindeddig idegen élményével ajándékozza meg a kompakt méretű terepkupék szegmensét. A bajor prémiumgyártó izgalmakban bővelkedő, csodálatos és feltűnően karakteres újdonsága a dicső legendákat felélesztve, minden korláton átlépve érkezik meg az utakra – már 2018 márciusában.

A modern BMW X2 a korban és lélekben fiatal célcsoport prémium igényeinek kielégítésére hivatott. Azon ügyfeleinkére, akik a metropoliszok forgatagában és az érintetlen természetben szerzik élményeiket, minden pillanatban aktív kapcsolatban a nagyvilággal.

Elragad és megigéz: a vérpezsdítő karakter

A korszerű BMW X2 minden szögből lebilincselő eleganciát sugall, míg fellépése egy kidolgozott sportoló megjelenését idézi – a BMW X modellcsalád jellegzetesen erőteljes habitusával és a kupé modellek kecses sziluettjével karöltve. A hamisítatlan formanyelv összhangját a lekerekített kerékjárati ívek, a pompázatos kipufogóvégek, a hangsúlyos küszöbtoldatok, az mutatósan lejtő tetőív, a könnyed vonalvezetés és a keskeny ablaksáv egysége adja meg.

A Sports Activity Coupé szegmens újdonsága büszkén viseli a BMW ikonikus modelljeinek stílusjegyeit, amelyeknek betudhatóan minden vezetési szituációban kimagaslik a tömegből. A első alkalommal elérhető M Sport és M Sport X felszereltségi csomagokkal mindemellett ügyfeleink még egyedibbé varázsolhatják a korszerű BMW X2 vérpezsdítő karakterét.

A koncentráció centrumában két rendkívüli dizájn-megoldás tündököl: a bajor prémiumgyártó modelltörténetében a modern BMW X2 az első négykerekű, amely fejjel lefelé fordítva, az aszfalt felé szélesedve öltötte magára a márka védjegyének számító hűtőrács párosát, míg a C-oszlopokra felhelyezett emblémák a BMW 2000 CS és a BMW 3.0 CSL örökségét hirdetik.

Piaci bevezetés minimum 190 lóerővel

A BMW TwinPower Turbo technológiával felvértezett erőforrások magabiztos alapot nyújtanak a korszerű BMW X2 lendületesen sportos karakterének. A modell piaci bevezetésekor a palettára egy benzines és két dízelüzemű hajtáslánc-változat kerül fel: a 141 kW / 192 lóerő maximális teljesítményre képes BMW X2 sDrive20i (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,5 – 5,9 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 126 – 134 gramm / km)*, ugyanakkor a 140 kW-os / 190 lóerős BMW X2 xDrive20d (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,6 – 4,8 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 121 – 126 gramm / km)* és a 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítményre képes BMW X2 xDrive25d (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,1 – 5,3 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 133 – 139 gramm / km)*.

A két dízelmotort már az alapfelszereltség részeként BMW xDrive okos összkerékhajtással és nyolcsebességes Steptronic automataváltóval társítja a cég, ameddig a benzinmotorhoz a duplakuplungos, hétsebességes Steptronic automataváltó sportosra hangolt fajtája jár. Bármelyikre essen is a választás, a három hajtáslánc-változat minden utazásból felejthetetlen kalandot varázsol.

2018 első felében ezenkívül a korszerű BMW X2 motorpalettája újabb hajtáslánc-változatokkal gazdagodik: érkezik a háromhengeres benzinmotorral szerelt BMW X2 sDrive18i, amellett a négyhengeres szívekkel megáldott BMW X2 xDrive20i, a BMW X2 sDrive18d és a BMW X2 xDrive18d. A Sports Activity Coupé szegmens figyelemfelkeltő nóvumának benzinmotorra épülő teljesítmény-tartománya a BMW X2 sDrive18i modell 103 kW / 140 lóerő maximális teljesítményétől (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,0 – 6,3 liter / 100 km (5,9 – 6,2 liter / 100 km)1; vegyített károsanyag-kibocsátás: 138 – 144 gramm / km (135 – 141 gramm / km)1)* a BMW X2 xDrive20i modell 141 kW / 192 lóerő maximális teljesítményéig terjed (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,1 – 6,2 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 138 – 142 gramm / km)*, míg a dízelmotorral hajtott BMW X2 sDrive18d (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,5 – 4,6 liter / 100 km (4,5 – 4,7 liter / 100 km)2; vegyített károsanyag-kibocsátás: 119 – 121 gramm / km (118 – 124 gramm / km)2)* és a BMW X2 xDrive18d (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,8 – 5,2 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 128 – 137 gramm / km)* motorházteteje alá szintén 110 kW / 150 lóerő maximális teljesítmény költözik.

A hajtáslánc-változatokban rejlő egyedülálló agilitást és lendületes menetteljesítményt a korszerű BMW X2 sportosra hangolt futóműve továbbítja az úttestre. A modellhez elérhető M Sport és M Sport X felszereltségi csomagok eközben már az alapfelszereltség részeként magukba foglalják a BMW M sport futóművet, amely feszesebb rugó- és lengéscsillapító-beállításokkal, mitöbb alacsonyabb hasmagassággal fokozza a vezetés élményét. A külön választható extrafelszereltség részeként mindez a modern BMW X2 bármelyik hajtáslánc-változatához elérhető. Az szintén külön választhatóan megrendelhető Dinamikus Lengéscsillapítás-szabályzás (DDC – Dynamic Damper Control) újabb 10 milliméter hasmagasság-csökkentést ad, amit ügyfeleink vezetési megjelenése alapján személyre szabható, speciális futómű-beállítási választások egészítenek ki.

Kifinomult, korszerű és interaktív felszereltség

A bajor prémiumgyártó már az alapfelszereltség szintjén prémium minőséggel kényezteti ügyfeleit. Az M Sport és M Sport X felszereltségi csomagok utastéri kiváltságai közt az Alcantara-borítással kiegészített, nagyszerű kontraszt-varrással ellátott, apró hatszög-mintázatú antracit szövetkárpit is megtalálható, amely a műszerfalra és a középkonzolra is kiterjed. A BMW digitális modern műszaki megoldások kapcsán felhalmozott átfogó szakértelmét a lenyűgöző műszerfal és a nagyméretű monitorok harmóniája hirdeti. A külön választható extrafelszereltség részeként mindemellett az újdonsághoz nem kizárólagosan a színes BMW Head-Up megjelenítő, de a BMW Connected és a BMW ConnectedDrive egész szolgáltatás-palettája szintén rendelkezésre áll.

A korszerű BMW X2 mindezeken felül csúcstechnológiás vezetést támogató rendszerekkel teszi ugyanabban az időben könnyebbé és biztonságosabbá a vezetést. Zsúfolt autópálya-szakaszokon példaként a torlódás-asszisztens (Traffic Jam Assistant) veszi le a sofőr válláról a monoton araszolás terhét. Az okos modern műszaki megoldás a külön választható extrafelszereltség részeként elérhető Driving Assistant Plus csomag része, nagyszámú kamera-alapú vezetést támogató rendszer társaságában. A korszerű BMW X2 vezetőjének életét az szintén külön választhatóan megrendelhető parkolóasszisztens (Parking Assistant) is tetemes mértékben megkönnyíti, mert párhuzamos parkolás során önműködően megtalálja a részére elegendő méretű helyet, akárhova elvárásoknak megfelelően magától be is manőverezi a gépjárműt.