A kombi kategória győztese a Seat Leon ST

Díjat nyert a seat Ateca

A Seat Atecával az élen az Auto Express értékelésében hibátlanul szerepelt, és elismerést aratott a díjazottak közt a Seat Leon, mely harmadszor nyert a kompakt családi gépjárműk kategóriájában, a Seat Leon ST, mely elhódította a kombi kategória elismerését, ameddig a Seat Leon Cupra 290 másodszor nyert a „vad háromajtósok” közt, a Seat Alhambra mindazonáltal az egyterűeknél vitte el a pálmát.

Graham Hope az Auto Express főszerkesztője a Seat Ateca sikerét kommentálva közölte, hogy „az Ateca meggyőzően nyitott a crossover osztályban, és ez különösen jelentős első lépés a Seat részéről. Az összes olyan megtalálható benne, ami kivételes a Seat Leon-nál, vagyis első osztályúan néz ki, remek menettulajdonságokkal és teljesítménnyel rendelkezik, ugyanakkor megfelelően praktikus és eszményi az ár-érték aránya. Ezért rangos választás a modern crossover gépkocsikat kereső vásárlók részére.”

Az angol lap szavazásának zsűrije lényegében visszaigazolta az Auto Express első Seat Ateca tesztjében adott ötcsillagos értékelését. A Seat Ateca 2.0 TDI 150 XCELLENCE 4Drive típusról a lap azt írta, hogy „szorosan a Seat Leon nyomában halad kategóriájának csúcsára törve”. A díj kapcsán a Seat UK igazgatója megemlítette, hogy szeptemberi a bevezetés előtt már 13.000 érdeklődő jelezte vásárlási szándékát.