A German Design Award arany díját kapta az Audi Q2

A German Design Award arany díját kapta az Audi Q2

Az Audi Q2 kiérdemelte a German Design Award arany díját. A Frankfurtban szervezett díjátadón az Audi kompakt SUV modellje a legmagasabb kitüntetést kaphatta meg a kivételes formaterv – közlekedés” kategóriában.

„Az Audi Q2 teljesen utánozhatatlan formatervével hódít, amely egyáltalán nem a terjedelmes testvérek kicsinyített mása.” – indokolta a zsűri a döntését. A korszerű SUV egy kiegyensúlyozott arányokkal ellátott modell benyomását keltette a döntéshozókban, amely kategóriájában megannyi helyet és legalább ennyi élményt biztosít. „Ez az szemrevaló jármű minden olyan adottsággal ellátott, amellyel trendet teremthet.” – hangzott az ítészek értékelése.

A sokszög-alakzatok által meghatározott dizájnjával az Audi Q2 új formai megoldásokkal gyarapítja a márka formanyelvét. Elejének két nagyméretű légbeömlő nyílás és a magasra emelt, nyolcszögletű Singleframe hűtőrács kölcsönöz határozott megjelenést. Oldalnézetében sokszög-alakzatok emelik ki a Q2 vonalvezetését. Az oldalablakok alatt a határozott övvonal szétválik és két, egymás fölött elhelyezkedő felületre osztja a lemezfelületet és egy hatszögű konkáv területet határol körbe. Az ajtók homorú formái a négy kerékjáratot kiemelve hangsúlyozzák a kompakt SUV-modell quattro karakterét.

A belső térben tovább folytatódik az Audi Q2 határozott élekkel elkészített külső formavilága. A kupészerű tetővonal és a kompakt külső méretek ellenére az első ülések tágas fej és lábteret biztosítanak a bent helyet foglaló felnőttek részére. Az utastérben LED-fénycsomag kelthet különösen vonzó hangulatot, amely a dekorbetétek hátsó megvilágításáról gondoskodik. Ezek a LED fényforrások homogén fénnyel világítanak, amely a kezelőszerveken át tíz árnyalatban állítható.

„A modern dizájnstratégiánk célja a márka karakteres formanyelvének használata, ugyanakkor erős páratlan vonásokkal ellátott készítmények létrehozása.” – nyilatkozta az Audi vezető formatervezője. „Így örülök személy alapján annak, hogy a csodás ügyfélvisszajelzések mellett egy független szakmai zsűri elismerését is magunkénak tudhatjuk.”

A German Design Award díját a Formatervezési Tanács ítéli oda és a legtekintélyesebb elismerések egyike a formatervezés területén. Az internacionális szakemberekből álló zsűri olyan modernizált termékeket és projekteket díjaz ezzel a kitüntetéssel, amelyek a formatervezés németországi és internacionális viszonylatában úttörőnek számítanak.