A Ford Team Fordzilla P1 versenyautója bemutatkozik az Asphalt 8 videojátékban

A Ford Team Fordzilla P1 versenyautója bemutatkozik az Asphalt 8 videojátékban

A Ford Team Fordzilla P1 (TFZ-P1) versenyautója készen áll arra, hogy rajthoz álljon a szerfelett felkapott Asphalt 8: Airbourne mobiltelefonos videojátékban.

A játékban a TFZ-P1 több mint 75 pályán villanthatja meg népszerű képességeit, sőt még azokat is, amelyekről eddig sejtelmünk sem volt, merthogy a több mint 500 millió felhasználó által letöltött programban a gépjárműk hatalmasakat ugratnak. A gépkocsit prémium díjként kapják mindazok, akik a játék keretein belül részt vesznek a 2022. szeptember 2-án kezdődő tíz napos parádén, melyet közvetlenül a játékprogram korábbi egyik hatalmas frissítését követően rendeznek meg.

A Ford TFZ-P1 feltűnése az Asphalt 8-ban arra is módot nyújt, hogy a gépkocsi rajongói megcsodálhassák a gép nyolc új fényezést, és kiválasszák közülük a kedvenc árnyalatukat. A virtuális végsebesség 435 km/óra lesz, ami egy nitró-gázfröccsel újabb 48 km/órával felpörgethető, a gyorsulás mindazonáltal mindössze 1,12 másodperc 100 km/órás tempóra, vagyis garantált az adrenalinlöket.

A Ford Team Fordzilla Kölnben, a 2022-es Gamescom programon fedte fel a hírt, ahol a csapat prezentáltAz új gamer-cockpitjét, a Ford ugyanakkor kiállította a modern Ford Bronco modellt.

A Ford TFZ-P1

A TFZ-P1 versenyautó története 2020 márciusában kezdődött, mikor is a Ford arra kérte a gamereket, hogy szavazzák meg a Twitteren, milyen versenygép tetszene nekik – beleértve az ülés és a cockpit kialakítását és a motor elhelyezését is. Közel negyedmillió szavazat érkezett.

A Ford dizájnerei ennek alapján láttak munkához, és több változatot is elkészítettek; a szavazók végül Arturo Ariño külső formatervét és Robert Engelmann kabin-kialakítását választották ki. A tervek véglegesítése után alig három hónappal mindazonáltal már el is készült a jármű életnagyságú modellje, ami a 2020-as gamescom eseményen mutatkozott be.

Attól kezdve a gépkocsi versenyszimulátorrá, később ugyanakkor steaming-platformmá fejlődött, míg egy sor eltérő fényezést kapott – többek közt egy fényvisszaverő narancssárga kísérleti festést is. A TFZ-P1 nemrégiben jelent meg újra a virtuális térben, amikor feltűnt egy felkapott konzol-videojátékban.

A Gameloft és az Asphalt 8

A Gameloft egy párizsi székhelyű francia játékfejlesztő társaság, ami a mobiltelefonos játékokra specializálódott. A piacvezetőnek számító cég már 2000 óta az egyik leginnovatívabb szereplő ezen a térségben. A hirdető vállalkozások és ügynökségek havonta 58 millió egyéni felhasználót érnek el reklámjaikkal a Gameloft játékokon át. A Gameloft egy Vivendi cég.

A 2013-ban megjelent Asphalt 8 egyike annak a húsz játéknak, amelyek nagyszámú platformon elérhetők az Asphalt banner alatt. Ez a játék nyolcadik kiadása, ami észbontó kritikákat kapott; ezt támasztja alá az is, hogy ez az egyik hatalmas számban letöltött mobiltelefonos autóverseny az iOS és az Android rendszeren szintúgy. A játékban több mint 300 eltérő gépjárművel lehet versenyezni, és a játékosok eddig több mint 3,5 milliárd órát töltöttek az Asphalt 8-ban, ahol csaknem 2,2 milliárd kilométert tettek meg lendületesen driftelve.

A Team Fordzilla

Az ez évi gamescom program egyben a Ford első esport-csapatának harmadik születésnapja is. Ebben a három évben a Team Fordzilla csapat elemei nemcsak az élvonalban versenyeztek a virtuális világban, hanem aktívan részt vettek a Ford tevékenységeiben is, köztük a Driving Skills for Life programban, amely a biztonságos autóvezetést népszerűsíti a fiatalok körében. Támogatták a Ford Gaming Transit megtervezését is; ez egy különlegesen átépített haszonjármű, amely akadálymentes játéklehetőséget kínált sajátos mozgási igényű gyermekek részére.

Idézetek

„Fölöttébb büszkék vagyunk arra a három alappillérre, amiről az Asphalt franchise híressé vált: az exkluzív, magas produktivitású autókra, az adrenalinszintet felpörgető futamokra és a játékmódok sokaságára. Nagy odafigyeléssel választjuk ki azokat a gépkocsikat, amelyek beleillenek a játék imázsába. Így is olyan híres az Asphalt 8 minden versenygépe, most mindazonáltal örömmel üdvözöljük a Team Fordzilla P1-est a rajtrácson!”

Kirill Sergienko, a Gameloft Asphalt 8 játékmenedzsere,

„A mobiltelefonos játékok világa teljesen új régió számunkra, és hihetetlenül örülünk, hogy a TFZ-P1 egy ilyen híres és közismert franchise része lehet. Régóta úgy gondoltuk, hogy a gépjármű kicsit felidéz egy űrhajóra, és most megláthatjuk, milyen szépen repül ezt követően azokon az élvezetes ugratókon!”

Emmanuel Lubrani, Team Fordzilla