A Ford Kuga Plug-In Hybrid, az európai piac legkelendőbb PHEV-modellje már Black Package kivitelben is rendelhető

A Ford Kuga Plug-In Hybrid, az európai piac legkelendőbb PHEV-modellje már Black Package kivitelben is rendelhető

A Ford Kuga Plug-In Hybrid SUV volt a legnagyobb darabszámban árusított plug-in hibrid (PHEV) az európai piacon 2022. első félévében.

A gépkocsi már 2021-ben is Európa legkelendőbb plug-in hibridje volt, és idén eddig csaknem 23.000 darab kelt el belőle, ami 28 százalékkal több, mint a népszerűségi listán utána következő PHEV értékesítési eredménye.

A választékban megjelenik a Kuga ST-Line X Black Package kivitel, több vizuális frissítéssel, mitöbb az opcióként megrendelhető új komfortüléssel.

„Tudjuk, hogy sok vásárlónk továbblépne már a szokványos benzin- és dízelmotoroktól, de még nem érzik, hogy készen állnának a tisztán elektromos hajtásra – és korrekten ez az, ami folytán a Kuga Plug-In Hybrid lett Európa legkelendőbb PHEV-modellje, bebizonyítva, hogy a vásárlók remek megoldásnak tartják ezt a fajta hajtásláncot,” nyilatkozott Glen Goold, a Kuga modellcsalád igazgatója. „A Kuga Plug-In Hybridhez hasonló gépkocsik kardinális szerepet kapnak a Ford elektromos jövőképében.”

A Kuga Plug-In Hybrid nagy tudású hajtáslánca nagyon rugalmas megoldást biztosít: vegyes használat mellett a gépjármű 57-67 kilométert tesz meg tisztán elektromos hajtással (WLTP-mérés), települési forgalomban mindazonáltal 71-88 kilométert (WLTP), ezáltal a rövidebb, gyakoribb utakat csupán az elektromotor erejével is képes teljesíteni. Energiafogyasztása 14,4-15-9 kWh/100 km (WLTP), ami a legnélkülözhetetlenebb versenytársakénál kedvezőbb érték.

Az autósok továbbá egy benzinmotoros jármű hatótávolságát és rugalmasságát is élvezhetik, sőt az elektromos hajtás a Kuga teljesítményét is növeli. Ha ugyanakkor a vezető EV Auto üzemmódba kapcsol, a Kuga Plug-In Hybrid a lehető legtakarékosabban üzemel, a mindenkori forgalmi helyzet alapján választva ki az éppen ideális hajtási módot.

Black Package: extra megjelenés és igazi jellem a Kuga-kínálatban

Mostantól kapható a Kuga ST-Line X Black Package kivitel is, melynek külső megjelenését páratlan dizájn-elemek teszik még dinamikusabbá és különlegesebbé.

A gépkocsi a Kuga egész színskálájában megrendelhető, melyet a Black Package változatban feketére fényezett tető, fekete külső tükörburkolat, első légbeömlő és hátsó légterelő egészít ki. Az ST-Line emblémák és a csomagteret díszítő Kuga felirat is fekete, mint az alapáras 20 colos könnyűfém keréktárcsák.

A korszerű komfortülés még jobban megtámasztja az elöl utazók testét

A vásárlók a Kuga egész modellkínálatához megrendelhetik a korszerű komfortülést, amelyek észbontó ergonómiáját az Egészségesebb Hátakért kampányt szervező gerinc-specialista intézet, az Aktion Gesunder Rücken e. V. (AGR) minősítő pecsétje igazolja. A 18 irányban állítható szerkezet garantálja, hogy az ülés alkalmazkodik az utas testéhez, nem ugyanakkor fordítva – ami az AGR tanúsítványának egyik alapfeltétele.

Nemcsak az üléspárna magassága, hosszúsága és dőlésszöge állítható, hanem a deréktámasz és a fejtámasz is négy irányban mozgatható, hogy bármilyen magasságú és testalkatú utas kényelmesen ülhessen.

Az AGR tanúsítványát egy heterogén szakorvosokból álló független vizsgálóbizottság ítéli oda, amely elkötelezetten nyújt támogatást a vásárlóknak ‘hátbarát’ termékeket választani. A deréktáji fájdalom az egész világon a leszázalékolások egyik legfőbb oka, és egy tanulmány alapján a járművezetők 63 százaléka szenvedett már olyan hátfájástól, ami akadályozta a mindennapos tevékenységek elvégzésében.