A céges vásárlóknak betudhatóan a Ford Pro már zsinórban nyolcadik éve könyvelhetett el értékesítési rekordot Európa haszongépjármű-piacán

A céges vásárlóknak betudhatóan a Ford Pro már zsinórban nyolcadik éve könyvelhetett el értékesítési rekordot Európa haszongépjármű-piacán

2022-ben újból a Ford Pro állt az európai és a hazai haszonjármű-piac élén1, bebiztosítva ezzel a Ford már nyolcadik sikeres évét, és új rekordot állítva fel az iparágban. Magyarországon a Ford Pro már 12. éve vezeti torony magasan, 26,8 százalékos részesedéssel a haszongépjármű eladásokat.

A Ford szervezetén belül a haszonjárművekre és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokra szakosodott Ford Pro a történelem korábbi legmagasabb, 15,0 százalékos összesített piaci részesedését érte el, míg tizenegy piacon (Nagy-Britanniában, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Görögországban, Írországban, Portugáliában, Romániában, Svédországban és Törökországban) növelte éves értékesítési eredményét.

„Új rekordnak számít, hogy már a nyolcadik egymást követő évben vagyunk piacvezetők Európában; ez is jól mutatja, mennyire megbíznak a céges vásárlók a Ford áruszállítóiban és pickupjaiban. Míg Európa-szerte bevezetjük a szoftverek, a töltési megoldások és a szolgáltatások új platformját, arra is kihangsúlyozott figyelmet fordítunk, hogy a Ford Pro megbízható partner legyen vásárlóink részére produktivitásuk növelésében,” nyilatkozta Hans Schep, a Ford Pro vezérigazgatója.

A sikertörténet főszereplője a Ford Transit Custom volt2,3, ami múlt évben újra Európa legnagyobb darabszámban árusított egytonnás áruszállítója lett. Magyarországon előző évben 779 db Transit Custom talált gazdára, mellyel magasan, 30 százalékos piacrésszel vezeti a szegmenst. Továbbá ez a modell volt legkelendőbb jármű az angol piacon, ahol a Ford már 57 éve számít piacvezetőnek. A Ford Pro múlt évben fedte fel, hogy elkészült a gépjármű EV-változata, a tisztán elektromos hajtású E-Transit Custom modell4.

A lényeges új modellek és szolgáltatások részeként a Ford Pro 2022 tavaszán mutatta be a tisztán elektromos hajtású E-Transit áruszállítót5, ami előző évben júniusi piacra lépése óta vezeti a kéttonnás EV áruszállítók havi értékesítési listáját Európában. Itthon ebből a modellből múlt évben 111 darab talált gazdára. A Ford Pro mindemellett bevezette a szoftverek, töltési megoldások, szolgáltatások és finanszírozási ajánlatok integrált platformját is, melyet konkrétan arra hoztak létre, hogy felpörgessék az európai vállalkozások produktív és fenntartható üzemelését.

2022-ben a cég a új Ford Rangert 3,6 is elénk tárta, melynek első alkalommal a legmagasabban felszerelt Raptor verziója érkezik meg az európai piacokra, tovább erősítve ezzel a jármű felettes státuszát saját szegmensében. A modell már zsinórban nyolc éve Európa leginkább közkedvelt pickupjának számít. Magyarországon 44,5 százalékos részesedéssel már 12. éve vezeti a pick-up szegmenst.