A BMW Motorroad iParts forradalmasítja az alkatrész-ellátást

A BMW Motorroad iParts forradalmasítja az alkatrész-ellátást

Egy sérült szelepfedél az izlandi jégsivatag centrumában, egy letört váltókar a brazil dzsungel mélyén vagy egy elrepedt olajteknő a sivatagban, ezek a típusú problémák a túrákat vagy a hosszú távú kétkerekű kalandokat gyakran huzamosabb ideig megszakítják vagy akár az út végét is jelentik.

Emiatt idén nyári hónapokban a BMW Motorroad bevezeti a BMW Motorroad iParts opcionális tartozékot. Ez egy 3D nyomtatási rendszert jelent, amely módot nyújt a BMW Motorroad márkakereskedőknek és a motorosoknak, hogy szükség alapján pótalkatrészeket nyomtassanak akár a helyszínen, annak érdekében, hogy a túrát mielőbb folytatni lehessen.

Magas hatékonyságú 3D printerek a BMW Motorroad partnereknél és 3D mobil printerek motorkerékpáron történő szállításhoz

Első körben 250 kiválasztott BMW Motorroad partnernél telepítenek 3D nyomtató rendszereket, amelyekkel olyan komplex alkatrészek is nyomtathatók, mint a tányér- és kúpkerekek vagy a forgattyúsház. Ezáltal a BMW Motorroad új szintre emeli a pótalkatrész területet, mivel a korszerű szisztémának betudhatóan a legritkábban rendelt alkatrész is gyakorlatilag bármikor elérhető a BMW Motorroad partnereknél.

A kisebb alkatrészek, mint a fék- és tengelykapcsolókar, szelepfedél, villahíd vagy irányjelző bura mind kinyomtatható a BMW Motorroad iParts 3D mobil nyomtató hozzájárulásával. A nyomtatás nemcsak otthon, hanem akár a túra esetén is lehetséges, mivel ez a csúcstechnológiát képviselő szerkezet flottul szállítható a topcase-ben vagy akár az oldaldobozok valamelyikében.