A BMW Motorrad kibővíti az R 18 és R 18 Classic tartozékpalettáját

A BMW Motorrad kibővíti az R 18 és R 18 Classic tartozékpalettáját

A BMW Motorrad tartozékok és opcionális felszereltségek választéka már most sokféle megoldást ígér az R 18 és R 18 Classic ízlés szerinti testre szabására. A „719” alkatrészek bemutatásával a BMW Motorrad újabb lehetőséget szolgáltat, amellyel a történelmi gyökerekhez hű legmagasabb szintű megváltoztatás válik elérhetővé. Elvégre a BMW Motorrad „719”-es belső kódja már évtizedek óta az igen kiváló színvonalú és exkluzív jellegzetes felszereltségeket, szokatlan különleges kívánságokat és speciális termékeket jelenti.

Option 719 AERO Dizájncsomag.

Az Option 719 AERO Dizájncsomag jobb és bal oldali hengerfej-borításokat, az első burkolatot és a jobb és bal oldali légbeömlő-burkolatot magába foglalja. Valamennyi alkatrész alumíniumból készül, csiszolt és színtelen eloxált felülettel. A hengerfej-borítás finoman megmunkált hűtőbordái az 1920-as és ’30-as évek „streamlinereit” idézik. Rendkívüli látványelem az elülső és oldalsó burkolatokon megfigyelhető jelvény: a tömör réz elem krómozott és részben fehérre fényezett. A „719”-es számsort körbevevő fehér szín a történelmi jelvényekre utal, amelyek akkortájt jellemzően zománcból készültek.

Option 719 ülés.

A modern R 18 és R 18 Classic modellek Option 719 ülése a sorozat ülés különösen exkluzív alternatívája. Ülésmagassága változatlan, fűthető, és képtelenség anyagválasztéka csodásan megmunkált. Két eltérő fekete felső anyagot alkalmaz, gyémánt alakú tűzdelt hímzéssel. Az exkluzív ülést a hímzett BMW logó és az oldalsó 719 jelzés teszi teljessé.

Option 719 Galaxy Dust metál / Titán ezüst 2 metálfényezés.

A Galaxy Dust „flip-flop” metálfényezés színe a fény beesési szögétől függően a lilától a türkizkékig változik. A számtalan nagyméretű effektpigment napfényben rendkívüli látványt nyújt. A kivételes fényezést a benzintank Titán ezüst 2 metál tükörfelület-betétje egészíti ki. A két színfelület közti átmenetet egy kézzel festett füsteffekt alkotja, amely a mesés R 90 S-ről ismerős. A tükörfelületet tradicionális fehér dupla vonal keretezi.

Option 719 AERO és ICON kerekek.

Az Option 719 AERO és ICON kerekek matt ezüst és matt fekete színben ígérnek igen kifinomult és technikailag fejlett látványt. Az öntött ötvözet kerekek hatküllősek. A küllők filigrán, esztergált bordái igazi látványosságot jelentenek. Az esztergált alumínium felületek képtelenség kontrasztot hoznak létre a kerekek fényezésével – innen ered a „Contrast Cut” név is.

R 18 és R 18 Classic: Sikeres piaci bevezetés a First Edition modellekkel.

A BMW Motorrad az R 18 modellel 2020 szeptemberében lépett be a cruiser szegmensbe. A modern modellsorozat második tagja a 2021 februárjában bemutatott R 18 Classic.

Az R 18 Classic a nosztalgikus túramotor megtestesítője, amely a túrázásra is alkalmas nagy cruiser modellek kezdetét idézi. Az igen cicoma mentes R 18-hoz képest az R 18 Classicot mindenekelőtt a nagy szélvédő, az utasülés, az oldaltáskák, a LED-es kiegészítő fényszórók és a 16 colos első kerék különbözteti meg.

Mindkét R 18 modell a történelmi BMW motorkerékpároktól eredeztethető. Műszaki tekintetben és látványukban hasonlóképpen olyan ismert modellek előtt tisztelegnek, mint a BMW R 5, és a motorozás esszenciájára összpontosítanak: a cicoma mentes, cicomák nélküli technológiára és a motorozás epicentrumában helyet foglaló boxer motorra, a „good vibrations” forrására.

A BMW R 18 és a R 18 Classic igen sikeres bemutatója a First Edition modellekkel történt. Ezen exkluzív, limitált kiadású modellek gyártása 2021 júliusában be is fejeződik, ekkorra 13 000 példány kerül legyártásra.