A BMW Motorrad elénk tárja: M Performance kiegészítők.

A BMW Motorrad elénk tárja: M Performance kiegészítők.

Gyártásának 2009-es kezdete óta a BMW S 1000 RR egyet jelent a legmagasabb szintű dinamikus motorozással a superbike kategóriában – az utakon és a versenypályán nemkülönben. Az RR untalan és főképp következetes korszerűsítéseknek hála a mai napig képes megőrizni vezető szerepét a kategóriában – 2019-ben most már harmadik generációjával.

Az M Performance tartozékok választékával a BMW Motorrad ismételten előrelépett, a BMW S 1000 RR-hez a BMW M autóknál megszokotthoz hasonlóan kényesen válogatott kivételes alkatrészek bemutatásával. A tartozékok kifejlesztése esetén a márka nagyfokú versenytapasztalatokra építkezhetett – céljuk mindazonáltal, hogy még tovább fokozzák a korszerű S 1000 RR menetdinamikáját különösen a versenypályán. Ennek megfelelően az M Performance tartozékok választéka nemcsak a motor tömegét csökkentő alkatrészeket, hanem nagyszámú, sajátos szerepkört kínáló elemet is magába foglal.

A burkolatok tekintetében különösen könnyed és erős karbonszálas alkatrészek választhatók: M Carbon airbox burkolat, M Carbon láncvédő az M Carbon hátsó sárvédővel egyesült erővel, M Carbon első sárvédő, M Carbon jobb és bal oldali tankborítás, M Carbon jobb és bal felső idom. A három eltérő ülésváltozat – M sportülés, M magas ülés és M alacsony ülés – segédkezésével a korszerű S 1000 RR kifogástalan ergonómiával a motoros alkatára szabható.

Az M Performance kiegészítő kínálata heterogén lábtartó-változatokat is magába foglal. Az S 1000 RR alapfelszereltséghez tartozó lábtartója az M lábtartóval és az M utas lábtartóval fejleszthető tovább. A konkrétan versenypályákra tervezett M lábtartó-rendszer újabb ergonomikus állítási lehetőségeket ajánl.

Az állítható és felhajló M kézifékkar kifejlesztése esetén a tervezők ugyancsak a versenysportban szerzett jártasságból merítettek ihletet. Versenypályán való használatra az M távoli első fék állító támogatásával a motoros a kar behúzótávolságát a kormány bal oldali végéről, menet közben is állíthatja. A kormány bal oldalán a felhajló M kuplungkar méltó párja az M kézifékkarnak. A jellegzetes karokhoz M kézifékkar-védő és M kuplungkar-védő szintén rendelkezésre áll. Mindezeken felül az S 1000 RR alap kormánya a csutka kormányhoz való M jobb és bal oldali villabilincsekkel tehető még egyedibbé és ergonomikusabbá.

A gyorsulást, a lassulást, a fordulékonyságot, ezenkívül a rugózást és a csillapítást két eltérő M Performance kerékszett nyújt támogatást optimalizálni. Már a kovácsolt, nagy szilárdságú alumíniumból készült M első és hátsó kerék is több előnyt ad e téren, ezzel szemben a könnyed, karbonszálas anyagból készült M Carbon első és hátsó kerék a rugózatlan és forgó tömegek csökkentésével hozzávetőlegesen kifogástalanul kihasznál minden ezzel kapcsolatos lehetőséget. A kerekek termékpalettájában az M tengelyvédők is megtalálhatók.

Az M Performance kiegészítő-kínálata olyan könnyített alkatrészeket is magába foglal, mint az M láncfeszítő vagy az M könnyített akku. Az S 1000 RR-hez kínált termékeket a kerék-állvány adapter készlet és az M borítás-készlet teszi teljessé.