A BMW Motorrad elénk tárja az R 1250 GS Trophy Competition-t

A BMW Motorrad elénk tárja az R 1250 GS Trophy Competition-t

Zord sziklák, mély völgyek, tomboló folyók és a magával ragadó földközi-tengeri partvidék jelentik a kihívást a BMW Motorrad International GS Trophy terepén 2022. szeptember 4. és 10. közt Albániában. Az állam még folyamatosan igazi bennfentes tippnek számít az off-road kalandok részére, és idén a konkrétan erre a rendezvényre épített 126 darab R 1250 GS Trophy Competition modell áll a Föld minden tájáról érkező résztvevő endurósok rendelkezésére.

Magasfokú teljesítmény és nyomaték, azonfelül személyre szabott felszerelés a legnehezebb terepen való kihívásokhoz.

Amíg a BMW F 850 GS a legutóbbi, 2020-as International GS Trophy versenygépeként szerepelt, a BMW Motorrad a boxermotoros R 1250 GS Trophy Competition modellel tér vissza a versenyre. Ez biztosítja a már mesés, eszméletlen erőátvitelt, erőteljes nyomatékot és megbízható menetdinamikát az olykor igen megerőltető off-road szakaszokon, amelyek gyakran alacsony sebességfokozatban való haladást igényelnek. Azonfelül, hogy az R 1250 GS Trophy Competition egy exkluzív, kéttónusú fényezéssel büszkélkedhet (Lightwhite uni / Gravityblue matt metál) egyedileg tervezett GS Trophy matricákkal összekapcsolva, egy sor, konkrétan erre a versenyre állított elő változtatással vág neki a hétnapos kalandnak.

Az ez évi BMW International GS Trophy Competition példának okáért például alumíniumból készült, robusztus enduro motorvédővel, fényszóróvédővel, a sérülések ellen különösen jól védett szelepfedélvédőkkel és az esések, azonkívül a felpattanó kövek által okozott sérülések ellen védett TFT-kijelzővel büszkélkedhet. Az R 1250 GS Adventure különösen robusztus enduro lábtartói, tetejébe az állítható váltó- és lábfékkarok ugyanúgy készen állnak a motorok előtt álló kemény off-road igénybevételnek. A keresztküllős kerekekre Metzeler Karoo 4 abroncsok kerültek, amelyek a tradícióknak megfelelő Karoo 3 abroncsokat váltva a lehető legjobb tapadást biztosítják a nehéz terepen. Sport szélterelő, rallye ülés és Akrapovic hátsó kipufogódob egészíti ki a versenyjármű felszereltségét.

Az Adventure gyűjtemény Small Tank Bag tanktáskája praktikus társ a hosszú, fárasztó motoros napok esetén.

A modern Adventure kollekcióhoz tartozó kisméretű tanktáska 5 literes űrtartalmával az International GS Trophy résztvevői részére egy újabb praktikus tárolási lehetőséget ajánl mindenféle használati szerkentyű, sőt még némi ennivaló és ital részére az útra. Rögzítőinek betudhatóan hátsó táskaként is hasznavehető az R 1250 GS Trophy Competition versenygépen. Vízálló belső táska, vízlepergető és zárható kétirányú cipzárak a fő rekeszben, egy cipzáras nyelves zseb és kábelnyílás egy belső töltőkábel részére – ezek az Adventure Gyűjtemény tanktáskájának újabb hasznos felszereltségei.