A BMW modellfrissítései 2022 tavaszán

A BMW modellfrissítései 2022 tavaszán

A modern BMW 8-as széria, a korszerű BMW M8 modellcsalád, a BMW iX M60 (vegyített energiafogyasztás (WLTP): 21,9 – 24,5 kWh / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km) és a BMW X2 Edition GoldPlay különkiadás világpremierjével párhuzamosan a bajor prémiumgyártó 2022 tavaszán jó néhány modellsorozatát új hajtáslánc-változatokkal és csodálatos felszereltségi tételekkel frissíti fel. 2022 márciusában a korszerű BMW 2-es Coupé, a modern BMW 2-es Active Tourer és a modern BMW 4-es Gran Coupé palettáján új hajtáslánc-változatok mutatkoznak be. A külön választható extrafelszereltség részeként a BMW iX minden modellváltozatához elérhetővé válik a bajor prémiummárka történetében első alkalommal elérhető Parking Assistant Professional modernizált parkolóasszisztens, amely a parkoláshoz elengedhetetlen minden feladatot magára vállalja. A My BMW okostelefon-alkalmazás új funkciókkal bővül, amelyek az összes régebbinél komfortosabbá teszik a tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt BMW modellek nagyfeszültségű akkumulátorának töltését.

A még tovább fokozott menetkomfortról eközben új vezetést támogató rendszerek gondoskodnak, a modern BMW 2-es Active Tourer, a BMW X3 és a BMW X4 opcionális extrafelszereltségének részeként. A BMW i4, a modern BMW 4-es Gran Coupé, a BMW M5 (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 11,1 – 11,3 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 253 – 259 gramm / km) és a BMW iX portfólióján új karosszériafényezési árnyalatok, új utastér-kárpitozási alkalmak és új könnyűfém keréktárcsák debütálnak. A nagyteljesítményű sportautókat építő BMW M divízió fennállásának 50. évfordulója alkalmából a BMW M modellek, a BMW M Performance modellek és az M Sport felszereltségi csomaggal kiegészített BMW modellek a külön választható extrafelszereltség részeként a BMW Motorsport hagyományos emblémájával is megrendelhetők.

Új motorváltozatok a korszerű BMW 2-es Coupé palettáján

A korszerű BMW 2-es Coupé által kínált színtiszta vezetési hatás 2022 márciusától egy újabb motorváltozattal is átélhetővé válik. A sportos kétajtós modell motorházteteje alá választható negyedik kapacitás egy 2.0 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres benzinmotor, 180 kW / 245 lóerő maximális teljesítménnyel és 400 Nm csúcs forgatónyomatékkal. A modern BMW 230i Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,5 – 7,2 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 149 – 163 gramm / km) hagyományos hátsókerék-meghajtást ad, a hajtáslánc rendszerreakcióit és emisszióját ugyanakkor hengerfejbe integrált kipufogócsonk és a BMW TwinPower Turbo modern műszaki megoldás fejlett turbófeltöltő rendszere optimalizálja.

A modern erőforráshoz már alapfelszereltségként nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó társul. A felszereltségi tételek és funkciók sorát kormány mögötti váltófülek és Launch Control rajtprogram színesíti, amely a modern BMW 230i Coupé modellt 5,9 másodperc alatt abszolvált nulla-százas gyorsuláshoz támogatja. A modern motorváltozathoz megrendelhető opcionális extrafelszereltségek közt a BMW M sport differenciálmű is megtalálható.

Új BMW 2-es Active Tourer BMW xDrive okos összkerékhajtással, új karosszériafényezési árnyalatokkal és tökéletesített Driving Assistant Plus csomaggal

Multifunkcionális funkcionalitás, márkára sajátos vezetési behatás és hamisítatlanul példa nélküli formanyelv jellemzi a BMW 2-es Active Tourer második generációját, amely 2022 márciusától BMW xDrive okos összkerékhajtással is elérhetővé válik. A korszerű BMW 223i xDrive Active Tourer (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,5 – 7,1 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 148 – 160 gramm / km) a prémium kompakt szegmens korszerű mindenesének ötödik hajtáslánc-változataként mutatkozik be a palettán. Az újdonság BMW xDrive okos összkerékhajtási rendszere az aktuális vezetési szituáció szempontjai és az adott útviszonyok követelménye alapján osztja el a négy hajtott kerék közt a 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával szerelt, négyhengeres benzinmotor teljesítményét és forgatónyomatékát. A korszerű BMW 223i xDrive Active Tourer hajtáslánc-technológiájának maximális rendszerteljesítménye 160 kW / 218 lóerő, amely a belsőégésű kapacitás 150 kW / 204 lóerő maximális teljesítményéből és az elektromos motor 14 kW / 19 lóerő maximális teljesítményéből áll össze. A kiegészítő elektromos meghajtás eredményesen támogatja a modern BMW 223i xDrive Active Tourer gyorsulását: a modell 6,9 másodperc alatt sprintel fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra.

A korszerű BMW 2-es Active Tourer portfólióján 2022 márciusában a modern Piedmont Red metál karosszériafényezési árnyalat is bemutatkozik. A külön választható extrafelszereltség részeként megrendelhető Driving Assistant Plus csomag a modell tekintetében kormányzó- és sávtartó asszisztenssel (Steering and Lane Control Assistant) gazdagodik, amely 180 km/órás sebességig automata kormánymozdulatokkal nyújt támogatást a vezetőnek a kiválasztott forgalmi sávban tartani a gépkocsit. A modern műszaki megoldás arra is figyel, hogy keskeny helyeken történő manőverezés, példaként felújítási munkálatok okán összevont forgalmi sávok során mindkét oldalvonaltól egyforma távolságot tartson. A Driving Assistant Plus csomag része azonkívül az automata sebességkorlátozás-asszisztenssel (Speed Limit Assist) és Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go function). Előbbi az automata sebességkorlátozás-kijelzés (Speed Limit Info) technológiai alapjaira épül és képes előre megjeleníteni a közelgő útszakaszon előrejelezhető sebességkorlátozásokat és előzési tilalmakat.

A Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat a BMW X3 és a BMW X4 palettáján is bemutatkozik

A külön választható extrafelszereltség részeként megrendelhető vezetést támogató rendszerek listája 2022 tavaszán a BMW X3 és a BMW X4 tekintetében is tovább bővül: 2022 áprilisától a prémium középkategória Sports Activity Vehicle és Sports Activity Coupé párosához a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go function) is elérhetővé válik.

A modellekhez alapfelszereltségként kínált, automata fékező funkcióval dolgozó tempomattal (Cruise Control with braking function) ellentétben a korszerűsített modern műszaki megoldás a 30 – 160 km/óra közti sebességtartományban nem kizárólagosan a beállított utazósebességet, de a modell előtt haladó jármű mögötti távolságot is képes folytonosan tartani. Utóbbit a vezető négy fokozatban állíthatja be. A távolságtartó modern műszaki megoldás az első lökhárítóba épített radarszenzorok segédkezésével dolgozik, szükség során mindazonáltal képes teljesen álló helyzetbe lassítani a gépjárműt. Ha a modell előtt haladó jármű a megállást követő három másodpercen belül újból elindul, a modern műszaki megoldás képes magától felgyorsítani a BMW modellt, a kívánt utazósebességig, a beállított követési távolságban. A vezető ezenkívül egy gombnyomással arra is engedélyt adhat, hogy a modern műszaki megoldás az automata sebességkorlátozás-kijelzés (Speed Limit Info) által érzékelt forgalmi jelzésekhez igazítsa a modell maximális utazósebességét.

Új BMW 4-es Gran Coupé újabb összkerékhajtású hajtáslánc-változattal

2022 tavaszán a korszerű BMW 4-es Gran Coupé portfóliója is tovább bővül. A modern BMW 430i xDrive Gran Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,1 – 7,9 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 162 – 180 gramm / km) már a modern BMW 4-es Gran Coupé harmadik összkerékhajtású hajtáslánc-változata. A BMW xDrive okos összkerékhajtás az aktuális vezetési szituáció szempontjai és az adott útviszonyok követelménye alapján osztja el a 180 kW / 245 lóerő maximális teljesítményre képes és 400 Nm csúcs forgatónyomatékú, 2.0 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres benzinmotor erejét a négy hajtott kerék közt.

A korszerű BMW 430i xDrive Gran Coupé átfogó alapfelszereltségének a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó is része. A motor, a váltó és az összkerékhajtás eme kifinomult egysége a nóvum tekintetében akár 6,1 másodperc alatt abszolvált nulla-százas gyorsulást biztosít.

Új felszereltségi opciók a korszerű BMW 4-es Gran Coupé és a BMW i4 portfólióján

A modern hajtáslánc-változat premierje mellett a modern BMW 4-es Gran Coupé 2022 márciusától arra is esélyt kínál a bajor prémiummárka használóinak, hogy a prémium középkategória meghatározó négyajtós kupéjának karosszériáját és utasterét az összes régebbinél átfogóbb extrafelszereltségi opciókkal szabják igényükre. A például új karosszériafényezési árnyalatokat, új utastér-kárpitozási lehetőségeket és M Carbon külső felszereltségi csomagot is tartogató tételek a tisztán elektromos meghajtású BMW i4 modellhez is elérhetővé válnak.

A modern BMW 4-es Gran Coupé és a BMW i4 portfóliójának újdonságaként mutatkozik be valamint a BMW Individual részleg két új karosszériafényezési árnyalata, a Brilliant White metál és a Frozen Dark Grey metál is. Idén tavasztól az M Sport felszereltségi csomaggal ellátott BMW M modellek a BMW Individual Frozen Pure Grey metál és a BMW Individual Frozen Portimao Blue metál karosszériafényezési árnyalatokban is megrendelhetők lesznek. Az M Carbon külső felszereltségi csomag – amely eddig csupán a BMW i4 M50 modell (vegyített energiafogyasztás (WLTP): 18,0 – 22,5 kWh / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km) kiváltsága volt – 2022 márciusától a BMW i4 többi hajtáslánc-változatához és a korszerű BMW 4-es Gran Coupé modellváltozataihoz is elérhetővé válik, az M Sport felszereltségi csomaggal felvértezett modellek tekintetében. Az M Carbon külső felszereltségi csomag az első lökhárítóba épített Air Curtains légbevezető nyílások betétjeit, a külső visszapillantó-házakat, a hátsó légterelő szárnyat és a hátsó lökhárítóba épített diffúzor betétjeit szintúgy ultrakönnyű, szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült elemekre cseréli.

A BMW i4 és a korszerű BMW 4-es Gran Coupé utasterébe a bajor prémiumgyártó használói Black, Ivory White, Tartufo, Fjord Blue / Black és Fiona Red / Black árnyalatokban is megrendelhetik a kibővített BMW Individual Merino bőrkárpitozást. A még exkluzívabb utastéri hangulatról műszerfalra is felfutó, egész BMW Individual Merino bőrkárpitozás gondoskodik, ugyanezekben az árnyalatokban. 2022 márciusától a BMW Individual részleg sajátos kárpitokkal és utastér-bőrözési lehetőségekkel áll az páratlan belső kialakítást kereső ügyfelek rendelkezésére.

Bemutatkozik a Parking Assistant Professional modernizált parkolóasszisztens

A BMW iX egy friss, utánozhatatlan, automata parkolórendszer premierjével nyomatékosítja technológiai zászlóshajóként betöltött, mértékadó szerepét. Automatizált járművezetési üzemmódban a Parking Assistant Professional – amely 2022 márciusától a BMW iX minden modellváltozatához elérhetővé válik – fölöttébb komfortos parkolási lehetőséget biztosít.

A modern műszaki megoldás a navigációs rendszer, a fedélzeti szenzorok és a kormánymozgás adatait egyesítve képes egyenként akár 200 méteres, összefüggő manővereket eltárolni, mindent összevetve amikor a gépjármű ismételten egy adott kiindulási ponthoz érkezik, a Parking Assistant Professional a parkoláshoz elengedhetetlen minden feladatot magára vállalja, beleértve a gyorsítást, a lassítást, a kormányzást és a sebességi fokozatok közti váltást is. A bajor prémiumgyártó kuncsaftének mindössze annyi a feladata, hogy az automata parkolás ideje alatt a gépjármű közvetlen környezetét figyelemmel tartsa.

A BMW iX modellváltozataihoz megrendelhető felszereltségi opciók sora eközben a BMW Individual részleg Oxid Grey metál karosszériafényezési árnyalatával és 22” méretű, Bicolour Titanium Bronze árnyalatú, háromdimenziós fényezést viselő BMW M aerodinamikai keréktárcsákkal bővül.

A My BMW okostelefon-alkalmazás új funkciói az összes régebbinél komfortosabb járműtöltést ígérnek

A My BMW okostelefon-alkalmazás zökkenőmentessé teszi a vezető, a gépjármű, a BMW márka és a márkakereskedés közti kommunikációt. 2022 tavaszán az alkalmazás funkcióinak palettája a BMW Charging ergonomikus elektromos mobilitást éltető digitális szolgáltatásaival gazdagodik, az összes régebbinél könnyebbé téve a tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt BMW modellek tulajdonosai részére a nyilvános járműtöltő állomások megtalálását és kiválasztását. A My BMW okostelefon-alkalmazás egy interaktív térképen mutatja a gépkocsi közelében látható járműtöltő pontokat és azok elérhetőségét.

Az nagy tudású alkalmazás ugyanakkor a nyilvános járműtöltő állomások használatát is még tovább egyszerűsíti. A BMW iX és a BMW i4 vezetői példának okáért már egy QR kód beolvasásával vagy az alkalmazás egyetlen gombnyomásával képesek lesznek elindítani gépjárművük nagyfeszültségű akkumulátorának töltését.

Személyre szabott lendület: új karosszériafényezési árnyalatok a BMW M5 sportlimuzin palettáján, a BMW M GmbH fennállásának 50. évfordulóját hagyományos márkaembléma hirdeti

2022 tavaszától a BMW M5 nagyteljesítményű sportlimuzint új, lélegzetelállítóan expresszív karosszériafényezési árnyalatokban is megrendelhetik a bajor prémiummárka megrendelői. A személyre szabott egyediségről Sophisto Grey Brilliant Effect metál, San Remo Green metál, Skyscraper Grey metál és BMW Individual Frozen Deep Grey metál árnyalatok gondoskodnak.

A BMW M GmbH jubileumi évében a BMW Motorsport ikonikus emblémája is visszatér: a bajor prémiumgyártó azon megrendelői, akik 2022. márciusi gyártástól kezdődően készülő BMW M modellt, BMW M Performance modellt vagy M Sport felszereltségi csomaggal kiegészített BMW modellt rendelnek meg, gépkocsijuk motorháztetejét, csomagtérajtaját és kerékagy-sapkáit a BMW Motorsport tradicionális emblémája ihlette márkalogóval díszítve is kérhetik. A tradicionális logó alapja a BMW Motorsport kék, ibolya és piros színű félkörökkel díszített emblémája, amely 1973-ban, az egy évvel ezelőtt hozott létre BMW Motorsport GmbH versenyautóján jelent meg első alkalommal. Fennállása 50. évfordulóját ünnepelve a BMW M GmbH mindent összevetve minden kuncsaftének felkínálja a lehetőséget arra, hogy eme ikonikus emblémákkal is kifejezze történelmi elköteleződését és versenyzés iránti szenvedélyét.