A BMW M4 GTS Michelin Pilot Sport Cup 2 abroncsokkal

A BMW M4 GTS Michelin Pilot Sport Cup 2 abroncsokkal

Gyári szerelésben kizárólagosan speciálisan fejlesztett Michelin Pilot Sport Cup 2 abroncsokkal szerelik a BMW M4 GTS limitált szériát.

Minthogy egy közúton is engedélyezett sportkocsiról van szó, a Michelin mérnökeinek olyan nagyteljesítményű, felsőkategóriás abroncsot kellett tervezniük, melyek az összes helyzetben – közúton és versenypályán is – biztonságot nyújtanak. A BMW M4 GTS-re konstruált Michelin Pilot Sport Cup 2 abroncsnál a Michelin Bi-compound modern műszaki megoldást alkalmazzák, melynek lényege, hogy két különféle keverék adja a váll, ezenkívül a futófelület gumiját. Ez biztosítja korrekt egyensúlyt a kormányozhatóság a tapadás és az abroncs élettartam közt.

Michelin Pilot Sport Cup 2 abroncs
Michelin Pilot Sport Cup 2 abroncs

Annak érdekében, hogy megfeleljenek a BMW M által támasztott teljesítménybeli elvárásoknak, a Michelin mérnökei az abroncs futókeveréke, a felépítés és a mintázat közötti, emellett a tengelyen lévő abroncsok egymás közötti kapcsolatára összpontosítottak, ami nem kizárólag az erőt, reakciót és komfortot biztosítja, de a villámgyors köridő és a pályán nyújtott kiegyensúlyozott teljesítmény folytán is elengedhetetlen – továbbá, hogy csökkenti a vállzóna túlmelegedésének lehetőségét és a kopást.

A Michelin Bi-compound, kétkeverékes modern műszaki megoldás mellett a versenysportokra fejlesztett „Track Variable Contact Patch 3.0” is jellemzi az abroncsot, mely újítás a talajjal érintkező felületen támadó erőket optimalizálja, és biztosítja, hogy a tapadási felület állandó maradjon akár egyenes vonalban, akár ívpályán mozog a gépkocsi.

A Michelin Pilot Sport Cup 2 bársonyhatást keltő, Premium Touch technológiával fejlesztett oldalfallal rendelkezik, vagyis ezenkívül, hogy kifogástalan teljesítménnyel bír, még jól is néz ki, ami nem utolsó szempont, ha egy olyan stílusos és a koncentráció centrumában lévő gépkocsira kerül, mint a BMW M4 GTS.

Abroncs méretek: Elől 265/35 ZR 19, hátul 285/30 ZR 20