A BMW M3 Competition xDrive és BMW M4 Competition xDrive modellek

A BMW M3 Competition xDrive és BMW M4 Competition xDrive modellek

A pandémia okozta kényszerű szünet után szeptember 18-án visszatért a BMW Golf Cup programsorozat: a tatai Old Lake Golf Club 18 lyukú pályáján megszervezett eseményen 80 fő indult és a jellegzetes esemény alkalmával bemutatkozott a BMW M3 Competition M xDrive Limousine, a BMW M4 Competition M xDrive és BMW M4 Competition M xDrive Cabrio modellcsalád is.

Az Esterházy család grófi ágának vadászbirtokán megvalósított arborétumi környezetű 18 szakaszos (par 70) bajnoki golfpálya adott otthont 2016 óta az első BMW Golf Cupnak. A társasági klubversenyen debütáltak hazánkban a nyilvánosságnak a BMW új prémium középkategóriás nagyteljesítményű sportautói, melyeket egy tesztvezetés erejéig a motoros és túraautósok közt széles körben elterjedt és méltán közkedvelt héregi térségben próbálhattak ki a találkozó résztvevői.

A professzionális BMW instruktorok útmutatása mellett zajló tesztvezetésekhez BMW Individual fényezésű BMW M3 Competition M xDrive, BMW M4 Competition M xDrive Cabrio és BMW M4 Competition M xDrive Coupé modellekből, sőt még egy BMW iX3-ból álló flotta sorakozott fel a Old Lake Golf Clubban.

Az M xDrive nagy tudású összkerékhajtási rendszerrel szerelt BMW M3 és BMW M4 modellek még agilisabbá fejlesztett, Drivelogic-kal dolgozó, nyolcfokozatú BMW M Steptronic automataváltóval szerelt Competition modellváltozatai 375 kW / 510 lóerő maximális teljesítményre képesek és a 100 km/órás sebességet 3,7 másodperc alatt érik el.

A megrendítő BMW M modellek, a napsütéses őszi időjárás és a versenyt körbelengő remek hangulat mind hozzájárultak a golfkupa és a társasági esemény sikeréhez.