A BMW Group a fenntartható mobilitásra inspirálja a tehetségeket

A BMW Group a fenntartható mobilitásra inspirálja a tehetségeket

A BMW Group a jövő mobilitási szokásait alakítja – tisztán elektromossá, digitálissá és fenntarthatóvá. Ezen meghatározó vezérelve következetes használata mentén a vállalatcsoport képes izgalmas, jövőbe vezető állásokat kínálni. E téren a bajor prémiumgyártó 2021-ben újabb értékes kitüntetést nyert el, a planéta talán legjelentősebb technológiai iránymutatójaként. Az ifjú talentumok kiváltképp nagyra értékelik, hogy a BMW Group családjának tagjaiként a társadalmak életminőségének módszeres javításán dolgozhatnak és ezzel párhuzamosan egyénekként is fejlődhetnek. „Rendkívüli módon örülünk annak, hogy a technológiai átalakulás közepette mind nemzeti, mind internacionális szinten vonzó és megbízható munkáltatóként tudjuk pozícionálni magunkat. Ez a fiatal tehetségekért folytatott versenyben is kifizetődő” – nyilatkozott Ilka Horstmeier, a BMW AG igazgatótanácsának emberi erőforrásokért és munkakapcsolatokért felelős tagja.

Az egyes márkák munkavállalókra gyakorolt hatásait elemző Universum idén is elvégezte azon felmérését, ahol a Föld legvonzóbb munkáltatóit kereste. A felmérésben a Föld tíz leglényegesebb gazdasági országának csaknem 221 ezer diákja volt ott, akik minden célcsoport körében a BMW Groupot választották meg a Föld legvonzóbb autóipari munkáltatójának. Ez azt jelenti, hogy a vállalatcsoport a kiváló adottságokkal megáldott tehetségekért folyó internacionális versenyben is megállja a helyét. A mérnökök közt a bajor prémiumgyártó dobogós helyet érte el – szenzációsnak számító, harmadik helyezést szerezve közvetlenül a Google és a Microsoft mögött. Az informatikai hallgatók körében végzett felmérésben a BMW Group az egyetlen autóipari vállalatként végzett a tíz legjobb technológiai óriást egyesítő listán, az úrias kilencedik helyet megszerezve. A müncheni központú vállalatcsoport a vállalkozásbeli hallgatók rangsorában is jóval a többi autógyártó előtt, a tizenharmadik helyet érte el. A BMW Group a németországi tanulók és a szakmabeliek körében végzett másféle, IT kategóriájú felmérésekben szakadatlan az első tízben, miközben a mérnöki és vállalkozásbeli kategóriájú felmérésekben a legjobb öt közt végzett.

Kiváltképp elismerésre méltó, hogy Németországban a BMW Group a releváns szakképesítést szerzett fiatalok körében már sorozatban tizedik éve bizonyul a legvonzóbb munkáltatónak. A Trendence Institut GmbH egy független tanácsadó és piackutató vállalat, amely minden évben több mint 25 ezer jártas, főiskolai diplomát szerzett mestert kérdez meg. A BMW Group a szakmunkások körében is kimagasló népszerűségnek örvend: egy 50 ezer emberrel elvégzett, 2021-es németországi felmérésben a vállalatcsoport a második helyet szerezte meg, előző évi eredményét is feljavítva ezzel. A szakirányban tanuló tanulók, a frissdiplomás tehetségek és a munkavállalók BMW Groupról alkotott képe pompásan egybevág a vállalatcsoport házon belül végzett felmérésének eredményével: idén a BMW Group munkatársainak 91 százaléka nyilatkozott úgy, hogy büszke arra, amiért a vállalatnál dolgozhat.

A ifjú talentumok biztonságot és stabilitást keresnek

A koronavírus-járvány, azonfelül a 2020-as és 2021-es pénzügyi és szociális változások szintúgy arra késztették a fiatal tehetségeket, hogy újradefiniálják a munka világát. A tanulmányok azt mutatják, hogy a ifjú talentumok a nagyobb stabilitás és a nagyobb biztonság felé mozdultak el – a BMW Grouphoz hasonló üzemek felé, amelyek a múltban is sikerrel vészelték át a kisebb-nagyobb változásokat.

Ifjú talentumok az mértékadó digitalizációért és a fenntartható mobilitásért

A BMW Group vonzó munkalehetőségek egész sorát biztosítsa. Köztük olyan megkapó árucikkek megvalósítását, amelyeket nem kizárólagosan a virtuális térben fejlesztenek ki, hanem az utakon is visszaköszönnek. Ez különösen vonzó az olyan informatikai tehetségek részére, akiknek innovációi kulcsfontosságúak lehetnek a jövő mobilitása szempontjából. „A BMW Groupnál nem kizárólagosan a ifjú talentumok, de az informatikai, akadémiai és mérnöki övezetben dolgozó mesterek is roppant módon vonzó belépési lehetőségeket találnak. A modern kollégák sebesen betekintést nyernek témaköreinkbe, felületeinkbe és termékeinkbe, egykettőre a BMW Group ötletes és dinamikus, internacionális csapatának részévé válva. Csapattagjaink részére a lehető legjobb feltételeket biztosítjuk ahhoz, hogy egyéni képességeikre támaszkodva és a munkájuk iránti szenvedélyükből merítve a jövő fenntartható mobilitásának legjobb megoldásait váltsák valóra” – mondta Nicole Kurek, a BMW Group tehetséggondozó részlegének vezetője. A BMW Group mindezek érdekében az olyan korszerű munkakörök szakértőit is keresi, akárcsak az akkumulátor-kutatás, az automatizált járművezetés, a mesterséges intelligencia, a szoftverfejlesztés, az IT-biztonság, az adatbázis-menedzsment, a felhőrendszer-informatika, illetve az alkalmazásfejlesztés.

A kíváncsi tehetségek a BMW Group karrieroldalának közösségimédia-csatornáin nyerhetnek betekintést abba, hogy mit jelent a BMW Groupnál dolgozni. A kíváncsiskodók a vállalatcsoport karrieroldalain az aktuális gyakornoki álláslehetőségekről is tájékozódhatnak, ahol közvetlenül benyújthatják jelentkezésüket is.