A BMW 2020-ban is nagyon sok díjat és elismerést gyűjtött be

A BMW 2020-ban is nagyon sok díjat és elismerést gyűjtött be

A színvonalas kitüntetések a bajor prémiumgyártó aktuális modellpalettájának csodálatos vonzerejét, forradalmi dizájn-megoldásait és legújabb technológiai innovációit nyomatékosítják.

Jóllehet, a 2020-as ünnepségek többnyire a digitális térben zajlottak, a BMW modellpalettáját, dizájnfilozófiáját és technológiai fejlettségét elismerő díjak és kitüntetések mindegyik valódiak. A müncheni központú vállalatcsoport idén is nagyszámú szakmai és rajongói elismerést halmozott fel, Németországban és a Föld minden pontján. A minőségi díjak főként a BMW legmodernebb modelljeit, korszerű formai megoldásaikat, legújabb technológiai innovációikat és a márka megjelenéseit ismerték el, külön kiemelve a BMW egyedülálló minőségét, megbízhatóságát, biztonságát és megrendelői roppantul magas elégedettségi szintjét.

2020-ban a BMW modellpalettájának egész spektruma dobogóra gurulhatott a heterogén megmérettetéseken: a szakértők, a piaci elemzők, a független felmérések és a szakmai lapok rajongó olvasói a kompaktoktól kezdve a legelőkelőbb luxusautókig díjazták a bajor prémiumgyártó termékeit. A Föld minden tájáról érkező elismerések újfent igazolták a BMW Group által fémjelzett „választás szabadságát”, amely elv mentén a vállalatcsoport a Föld minden pontján kuncsaftjai mobilitási igényeihez igazítja kínálatát. A hálózatról tölthető legfrissebb BMW modellek, a belsőégésű erőforrással hajtott négykerekűk és a BMW M GmbH nagyteljesítményű sportautói hasonlóképpen rendkívüli vezetési élményükkel és fejlett technológiai megoldásaikkal vívták ki az emberek elismerését.

Győztes hatékonyság: a BMW hálózatról tölthető modelljei

A BMW 2020-as sikerei még tovább nyomatékosítják a bajor prémiumgyártó iránymutatóként betöltött szerepét a tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt, prémium minőségű modellek mezőnyében. A márka egyik óriási győztese a BMW 330e limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 1,5 – 1,8 liter / 100 km; vegyített energiafogyasztás: 13,9 – 14,8 kWh / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 35 – 41 gramm / km), amely Németországban kiérdemelte az Auto Bild és a Bild am Sonntag magazinok által szövetségben életre hívott „Arany Kormánykerék” díjat („Goldenen Lenkrad”), amellett az Auto Zeitung német autós szakmagazin „Auto Trophy” díját is. Év elején az angol What Car? magazin az év legjobb executive modelljének („Best Executive Car”) és az év legjobb plug-in hibrid modelljének („Best Plug-in Hybrid”) választotta a BMW 330e limuzint kategóriájában, augusztusban mindazonáltal a sort az év legjobb hálózatról tölthető modelljének járó díjjal („Electric Car Award”) bővítette tovább. Az Autocar és a Parkers magazinok eközben a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt négykerekűt az év legjobb vállalkozásbeli modelljének járó kitüntetéssel („Best Company Car”) ismerték el.

A What Car? magazin a BMW X5 xDrive45e modellt (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 1,6 – 2,1 liter / 100 km; vegyített energiafogyasztás: 23,5 – 25,2 kWh / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 37 – 47 gramm / km) is az év legjobb hálózatról tölthető modelljének járó díjjal („Electric Car Award”) koronázta meg idén szegmensében. A luxus SAV (Sports Activity Vehicle) modellt az Auto Express magazin az év legjobb prémium SUV modelljének („Best Large Premium SUV”), a Car Buyer online portál mindazonáltal az év legjobb nagyméretű plug-in hibrid modelljének („Best Large Plug-in Hybrid”) választotta. A Car Buyer online portál eközben az év legjobb nagyméretű kereskedelmi modelljeként („Best Large Company Car”) ismerte el a BMW 530e limuzint (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 1,7 – 1,9 liter / 100 km; vegyített energiafogyasztás: 13,8 – 14,9 kWh / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 39 – 43 gramm / km), a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt limuzinhoz elérhető induktív járműtöltő opciót mindazonáltal az egyesült államokbeli Green Car Journal magazin az év technológiájának („Technology of the Year”) választotta.

A tisztán elektromos meghajtású BMW iX3 (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 0,0 liter / 100 km; vegyített energiafogyasztás: 17,5 – 17,8 kWh / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km) Kínában gyűjtötte be első elismeréseit: a zéró emissziójú Sports Activity Vehicle sorozatgyártása egy-két hónapja indult be a BMW Brilliance Automotive kínai üzemében. A BMW iX3 modellt a miaodongche30, az Auto World, a sohu.com és a zhongshulaila helyi magazinok egyöntetűen az év legjobb új gépjárműjének nevezték, a Kínában kapható minden hálózatról tölthető modellel szemben.

Kimagasló vezetési impulzus a kompakt szegmensben

A prémium kompakt szegmensben jó néhány BMW modell szerzett internacionális elismerést idén. Az angol Company Car Today magazin a modern BMW 1-es sorozatot választotta az év legjobb prémium kompaktjának („Premium Lower Medium Car of the Year”), amely a legjobb flottaautókat elismerő „Great British Fleet Award” kategóriadíjat és a legjobb kompakt flottaautónak járó „Best Lower Medium Fleet Car” kategóriadíjat is kiérdemelte (szintén Nagy-Britanniában). A What Car? magazin eközben az előző generációs BMW M140i modellt választotta a hot hatch kategória idei legjobb használtautójának („Used Car of the Year Awards”).

A franciaországi Internacionális Autófesztivál (Festival Automobile International) kompakt kategóriájában idén egy most bemutatott járműkoncepció lopta el a show-t: a modern BMW 2-es Gran Coupé, amit az év legjobb kinézettel rendelkező gépkocsijának („Most Beautiful Car of the Year”) választottak meg.

Úton a világsiker felé: a korszerű BMW 3-as széria és a korszerű BMW 4-es széria

A 3-as BMW legmodernebb sikersorozata 2020 februárjában kezdődött, mikor is az auto, motor und sport német autós szakmagazin a modellt a „Best Cars 2020” szavazás kategóriagyőzelmével illette. Ezt követte később az Auto Zeitung német autós szakmagazin „Auto Trophy” díja, mitöbb a BMW 330i limuzinnak (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,6 – 6,0 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 129 – 138 gramm / km) és a BMW 330i Touring modellnek (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,9 – 6,3 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 134 – 144 gramm / km) megszavazott „sport auto Award” díj.

A BMW 3-as széria Nagy-Britanniában is nagyszámú díjat bezsebelt, például a What Car? magazin biztonsági díját („Safety Award”), a legjobb flottaautókat elismerő „Great British Fleet Award” kategóriadíjat és a legjobb új flottaautónak járó „Best New Fleet Car” kategóriadíjat, a Company Car Today magazin „Car of the Year” díját, ezenfelül az Auto Trader online portál legjobban imádott gépjárműnek járó díját („Most Loved Car”) is. Spanyolországban az El Economista magazin szintén a korszerű 3-as BMW-t választotta az év legjobb limuzinjának („Best Sedan of the Year”).

A korszerű BMW 3-as széria az auto, motor und sport német autós szakmagazin kínai kiadásában is diadalmaskodott: nem kizárólagosan a helyben konstruált legjobb középkategóriájú limuzinnak („Best Locally Produced Middle Class Sedan”), de az év legjobb középkategóriájú limuzinjának is megválasztották („Best Middle Class Sedan”). Az autohome.com és a gasgoo.com online portálok még tovább gyarapították a 3-as BMW elismeréseinek sorát. A modern BMW 4-es széria ugyancsak győzedelmeskedett Kínában, elhódítva az Autolooke magazin divatdíját („Fashion Award”) és az Auto World magazin dizájndíját („Design of the Year”) is. A 163.com online portál alapján a korszerű 4-es BMW lett az év új gépjárműje („New Arrival of the Year”), a cheyiquan magazin alapján ugyanakkor az év leginkább közkedvelt importautója („Most Popular Imported Car of the Year”). Sőt mi több, a ZAKER online portál az év prémium sportautójának járó díjjal („Premium Sports Car of the Year”) tüntette ki a modellt.

Újabb díjak a BMW 5-ös sorozatnak

A BMW 5-ös széria fényes trófeáinak tekintélyes gyűjteménye idén még tovább gyarapodott. Az auto, motor und sport német autós szakmagazin „Best Cars 2020” szavazásán a modell sorozatban harmadik alkalommal aratott kategóriagyőzelmet. A BMW 5-ös sorozatot a What Car? magazin a legjobb luxusautónak járó díjjal („Best Luxury Car”), a BMW 5-ös Touring modellt ugyanakkor a legjobb használt kombinak járó díjjal („Best Used Estate Car”) és a legjobb vontatóautónak járó díjjal („Best Used Tow Car”) ismerte el. Azt ugyanakkor, hogy az 5-ös BMW a legutóbbi modellfrissítéssel az összes régebbinél mutatósabb autóvá érett, az Auto Zeitung német autós szakmagazin „Auto Trophy” díja, az angol BusinessCar magazin legjobb executive modellnek járó díja („Best Executive Car”) és a franciaországi Automobile Awards 2020-as felvonásának „Connected Car of the Year” járműkapcsolati díja igazolja.

Az auto, motor und sport német autós szakmagazin kínai kiadásában a BMW 5-ös széria elhódította a helyben előállított legjobb executive modellnek odaítélhető elismerést („Best Locally Produced Executive Car”), a We-cars magazin ugyanakkor az év legjobb középkategóriájú prémium modelljének („Best Middle Class Premium Vehicle”) választotta. A BMW 5-ös széria hosszított tengelytávolságú, konkrétan kínai piacra készített modellváltozata újabb három díjat nyert el Kínában.

A BMW luxuskategóriájú modelljei is internacionális sikernek örvendenek

A bajor prémiumgyártó aktuális modellpalettájának luxusszínvonalú képviselői is elhódítottak idén jó pár internacionális kitüntetést. A kínai shujincm online portál a BMW 8-as sorozatot a „Selected Premium Car 2020” díjjal ismerte el. A luxus sportautó az egyesült államokbeli J. D Power Awards legjobb minőségű luxusautókat megillető „Luxury Cars in Quality” kategóriadíját is kiérdemelte.

A fenséges BMW X7 luxus Sports Activity Vehicle modell az egyesült államokbeli Wards magazin legjobb felhasználói élményt kereső 2020-as versenyén ízlelte meg a sikert („Best User Experiences 2020”). A modellt a kínai iauto-ilife online portál is az év prémium SUV modelljének választotta („Premium SUV of the Year”).

A BMW X modellcsalád elemei minden szegmensben internacionális diadalt arattak

A BMW X modellek osztatlan népszerűségét 2020-ban is nagyon sok szakmai és rajongói elismerés övezte. A BMW X1 modellt az angol BusinessCar magazin az év legjobb középkategóriás prémium SUV modelljének ítélte („Best Premium Medium SUV”). A BMW X3 kiérdemelte az Auto Zeitung német autós szakmagazin idei „Auto Trophy” kategóriadíját és a spanyol El País újság legjobb középkategóriás SUV modellnek járó elismerését („Best Medium SUV”), a franciaországi Automobile Awards 2020-as felvonásán elhódította az év SUV modelljének járó kitüntetést („SUV of the Year”), az auto, motor und sport német autós szakmagazin kínai kiadásában mindazonáltal a típust a helyben konstruált legjobb SUV és off-road modellnek választották („Best Locally Produced SUV and Off-Road Vehicle”).

A BMW X5 modellt a spanyol El País újság az év legjobb nagy SUV modelljének („Best Big SUV”), a kínai autoreport. cn/yiche.com online portál az év legjobb SUV modelljének („Best SUV of the Year”), az egyesült államokbeli Kelly Blue Book magazin „Best Buy Award 2020” szavazóközönsége mindazonáltal a legjobb középkategóriájú luxus SUV modellnek („Mid-Size Luxury SUV”) választotta meg. A BMW X6 a tengerentúli J. D Power Awards legjobb minőségű luxusautókat megillető „Luxury Cars in Quality” kategóriadíját és legjobb SUV modelljeit megillető „Best SUV to Buy in 2020” kategóriadíját is elhódította. A BMW X6 mindezeken felül az Auto Bild német autós szakmagazin spanyol kiadásában is kiérdemelte az év legjobb SUV modelljének odaítélhető elismerést („Best SUV”).

A BMW M modellek az egész világon győztes köröket futnak

A nagyteljesítményű sportautókat építő BMW M GmbH aktuális modellpalettájának elemei 2020-ban az egész világon nagyszámú internacionális dobogóra felgurulhattak. Az Auto Bild Sportscars német autós szakmagazin olvasói a BMW M2 CS modellt (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 9,4 – 10,4 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 214 – 238 gramm / km) választották meg a kategória kedvencének. Az angol EVO magazin eközben a különkiadást az év legjobb autójaként ismerte el („Car of the Year”). A BMW M2 Competition (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 9,2 – 10,0 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 209 – 227 gramm / km) a „sport auto Awards” idei kategóriadíját is elhódította.

Utóbbi szavazáson a BMW M340i xDrive limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,6 – 7,0 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 152 – 161 gramm / km) és a BMW M340i xDrive Touring (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,9 – 7,2 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 157 – 166 gramm / km) is diadalmaskodott saját kategóriájában. A BMW X6 M Competition (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 13,1 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 301 gramm / km) az egyesült államokbeli Wards magazin legjobb utasteret kereső 2020-as versenyén ízlelte meg a sikert („Best Interiors 2020”). Az angol Top Gear magazinnál eközben máris a jövőbe tekintenek: az autós szakértők alig várják a modern BMW M3 limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,8 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 248 gramm / km) érkezését. „Ezt a gépkocsit várjuk legjobban 2021-ben, hogy kipróbálhassuk” – nyilatkozták a nagyteljesítményű sportautó új nemzedékéről.

A BMW 2020-ban elnyert legjelentősebb díjainak, elismeréseinek és kitüntetéseinek listája

Az auto, motor und sport német autós szakmagazin által:

A legjobb középkategóriájú modellnek járó „Best Cars 2020” díj a BMW 3-as sorozatnak

A legjobb executive modellnek járó „Best Cars 2020” díj a BMW 5-ös sorozatnak

Az Auto Bild és a Bild am Sonntag magazinok által:

„Arany kormánykerék” („Goldenen Lenkrad”) díj a BMW 330e limuzinnak a közép- és executive-kategóriájú plug-in hibrid modellek mezőnyében

Az Auto Bild Sportscars német autós szakmagazin által:

A sorozatgyártásban kínált sportautók legjobb kis- és kompakt kategóriájú képviselőjének járó „Sportscars des Jahres” díj a BMW M2 CS modellnek

Az Auto Zeitung német autós szakmagazin által:

A legjobb középkategóriájú modellnek járó „Auto Trophy” díj a BMW 3-as sorozatnak

A legjobb executive modellnek járó „Auto Trophy” díj a BMW 5-ös sorozatnak

A 25 000 – 50 000 euró közti legjobb SUV modellnek járó „Auto Trophy” díj a BMW X3 modellnek

A legjobb plug-in hibrid modellnek járó „Auto Trophy” díj a BMW 330e limuzinnak

A legjobb stílus elismerő „Auto Trophy” díj a BMW-nek

A legjobb márkamegjelenést elismerő „Auto Trophy” díj a BMW-nek

A sport auto német autós szakmagazin által:

Az 50 000 euró alatti legjobb limuzinnak, azonkívül kombinak járó „sport auto Award” díj a BMW 330i modellnek

A 75 000 euró alatti legjobb limuzinnak, azonkívül kombinak járó „sport auto Award” díj a BMW M340i xDrive modellnek

A 75 000 euró alatti legjobb kupénak járó „sport auto Award” díj a BMW M2 Competition modellnek

Az 50 000 euró alatti legjobb karbiónak, emellett roadsternek járó „sport auto Award” díj a BMW Z4 sDrive30i modellnek

Az angol What Car? magazin által:

Az év legjobb executive modelljének járó „Car of the Year” díj a BMW 330e modellnek

Az év legjobb plug-in hibrid modelljének járó „Car of the Year” díj a BMW 330e modellnek

Az év legjobb luxusautójának járó „Car of the Year” díj a BMW 5-ös sorozatnak

Az év a legszigorúbb biztonsági előírásoknak megfelelő modelljének járó „Car of the Year” díj a BMW 3-as sorozatnak

Az év legjobb, plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt executive modelljének járó „Electric Car Awards” díj a BMW 330e modellnek

Az év legjobb, plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt luxus SUV modelljének járó „Electric Car Awards” díj a BMW X5 xDrive45e modellnek

Az év legjobb használt vontatóautójának járó „Used Car of the Year Awards” díj a BMW 5-ös Touring modellnek

Az év legjobb használt kombijának járó „Used Car of the Year Awards” díj a BMW 5-ös Touring modellnek

Az év legjobb használt hot hatch modelljének járó „Used Car of the Year Awards” díj a BMW M140i modellnek

Az angol Auto Express magazin által:

Az év legjobb prémium SUV modelljének járó „New Car Award” díj a BMW X5 xDrive45e modellnek

Az angol Autocar magazin által:

Az év legjobb vállalkozásbeli modelljének járó „Autocar Award” díj a BMW 330e modellnek

Az angol EVO magazin által:

Az év legjobb gépjárműjének járó „Car of the Year” díj a BMW M2 CS modellnek

Az angol Top Gear magazin által:

Az év legjobb gépkocsijának járó „Car of the Year” díj a BMW M3 limuzinnak, aminek vezetését a szakújságírók a legjobban várják 2021-ben

A franciaországi Internacionális Autófesztivál által:

Az év legjobb kinézettel rendelkező gépkocsijának járó „Most Beautiful Car of the Year” díj a BMW 2-es Gran Coupé modellnek

A franciaországi „Service Academy, Ipsos and Trusteam Finance” által:

A legkiválóbb kiszolgálásért járó „Customer Excellence Award” díj a BMW Group Franciaországnak

A spanyol El Economista magazin által:

Az év legjobb limuzinjának járó „Car of the Year” díj a BMW 3-as sorozatnak

Az Auto Bild német autós szakmagazin spanyol kiadása által:

Az év legjobb SUV modelljének járó „Car of the Year” díj a BMW X6 modellnek

A spanyol El País újság által:

Az év legjobb középkategóriájú SUV modelljének járó „Car of the Year” díj a BMW X3 modellnek

Az év legjobb nagyméretű SUV modelljének járó „Car of the Year” díj a BMW X5 modellnek

Az auto, motor und sport német autós szakmagazin kínai kiadása által:

A legjobb középkategóriájú limuzinnak járó „Car of the Year” díj a BMW 3-as sorozatnak

A helyben konstruált legjobb középkategóriájú limuzinnak járó „Car of the Year” díj a BMW 3-as sorozatnak

A helyben konstruált legjobb executive modellnek járó „Car of the Year” díj a BMW 5-ös sorozatnak

A helyben előállított legjobb SUV és off-road modellnek járó „Car of the Year” díj a BMW X3 modellnek

A kínai autohome.com online portál által:

A legjobban várt új prémium modellnek járó „Car of the Year” díj a BMW 3-as sorozatnak

A kínai autoreport. cn/yiche.com online portál által:

Az év legjobb SUV modelljének járó „Best SUV of the Year” díj a BMW X5 modellnek

A kínai 163.com online portál által:

Az év legjobb gépjárműjének járó „Car of the Year” díj a BMW 4-es sorozatnak

A kínai Auto World magazin által:

Az év legjobb új gépjárműjének járó „Best Cars” díj a BMW iX3 modellnek

Az év legjobb formanyelvéért járó „Design of the Year” díj a BMW 4-es sorozatnak

A kínai sohu.com online portál által:

Az év legjobb, tisztán elektromos meghajtású modelljének járó „Best NEV Vehicle Launched in Auto Show” díj a BMW iX3 modellnek

Az egyesült államokbeli J. D Power and Associates piackutató cég által:

A legmagasabb minőségű luxusautót megillető „Luxury Cars in Quality” kategóriadíj a BMW 8-as sorozatnak

A legmagasabb minőségű luxusautót megillető „Luxury Cars in Quality” kategóriadíj a BMW X6 modellnek

A legjobb idei SUV-vételnek járó „J. D Power Awards” díj a BMW X6 modellnek

Az egyesült államokbeli Wards magazin által:

A legjobb utastérért járó „Best Interiors 2020” díj a BMW X6 M Competition modellnek

Alegjobb felhasználói élményért járó „Best User Experiences 2020” díj a BMW X7 modellnek

Az egyesült államokbeli Kelly Blue Book magazin által:

A legjobb középkategóriájú luxus SUV modellnek járó „Best Buy Award 2020” díj a BMW X5 modellnek